איך מנביטים קטניות? המדריך להנבטה

הסודות הקטנים שמאחורי הנבטת קטניות מוצלחת - מתוך הספר "נפלאות ההנבטה"

השריית קטניות מתוך הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה שכטר
השריית קטניות מתוך הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה שכטר
16 ביולי 2019

שלב ההשריה מים שמים את הקטניות הרצויות בקערת זכוכית וממלאים אותם במים מטוהרים בטמפרטורת החדר, כך שהמים יכסו אותם.

זמן הכלל הוא שקטניות קטנות יש להשרות בערך ללילה (כ-8 שעות), וקטניות גדולות יש להשרות (כיממה ) יום ולילה כאשר יש להחליף את המים פעמיים ביום.

שלב ההנבטה מסננים את הקטניות מהמים ומחזירים לקערה. מכסים במגבת ומקפידים שהקטניות יישארו לחות. אם הן יבשות יש להתיז עליהן מעט מים, ביד או בעזרת "שפריצר" ולערבב קלות, למגע אחיד של המים עם הקטניות. יש לוודא שהטמפרטורה בחדר נעימה (כ-22 מעלות בערך).

טמפרטורה אם חם מידי יש להעביר את הקערה עם הקטניות להמשך הנבטה במקרר, ולא, הקטניות יתקלקלו ויסריחו. קטניות קטנות ינבטו בטווח זמן של כיממה וקטניות גדולות ינבטו במשך כיומיים. הנבטת הקטניות הגדולות לוקחת, כאמור, זמן רב יותר, והתהליך הזה גורם לקטניות להסריח מעט. לכן בשלב ההנבטה רצוי להניח את הקטניות לפחות פעם ביום בתוך מסננת בכיור, להערות עליהן מי ברז, ולשטוף אותן היטב. אחר כך להחזירן לקערה עם המגבת המכוסה.

איך נדע שסיימנו? ברגע שהשורשון צמח להיות בגודל של הקטנית סימן שתהליך ההנבטה הסתיים. בשלב זה יש להעביר את הקטניות המוכנות לכלי סגור במקרר, או לבשלן בישול קצר. אפשרות נוספת היא להקפיאן.

מרק ברוקולי ועדשים שחורות מונבטות

קציצות מש מונבטות 

כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר
כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר