איך מנביטים קטניות? המדריך להנבטה
את הקטניות יש להנביט יום מראש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
בסיר עמוק מטגנים בצל ושום (על מים, כמובן) עד להזהבה.
2
חותכים לקוביות את הלפת והזוקיני ומכניסים לסיר עם הבצל והשום. מוסיפים גם את העדשים השחורות והברוקולי. יוצקים לסיר 2 ליטר מים רותחים, מתבלים במעט מלח, פלפל וטימין ומבשלים כחצי שעה. ב-10 הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים את הכוסברה.
3
טוחנים את המרק המוכן במעבד מזון או במוט-טחינה עד למרקם קטיפתי. מוסיפים למרק הטחון 2 כפות ומערבבים היטב.
מתכון מתוך הספר "נפלאות ההנבטה" של כנה אמונה שכטר, הוצאת "פוקוס ספרים לבריאות", 180 ע"מ, 128 שקלים.