מתכון

מרק ברוקולי ועדשים שחורות

מרק עדשים מזין במיוחד. יתרונן של העדשים השחורות הוא שהן אינן מתפרקות בקלות כך שמרקמן הנגיס נשמר

13,983 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ברוקולי. צילום:shutterstock
ברוקולי. צילום:shutterstock

איך מנביטים קטניות? המדריך להנבטה

את הקטניות יש להנביט יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר עמוק מטגנים בצל ושום (על מים, כמובן) עד להזהבה.

2

חותכים לקוביות את הלפת והזוקיני ומכניסים לסיר עם הבצל והשום. מוסיפים גם את העדשים השחורות והברוקולי. יוצקים לסיר 2 ליטר מים רותחים, מתבלים במעט מלח, פלפל וטימין ומבשלים כחצי שעה. ב-10 הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים את הכוסברה.

3

טוחנים את המרק המוכן במעבד מזון או במוט-טחינה עד למרקם קטיפתי. מוסיפים למרק הטחון 2 כפות ומערבבים היטב.


מתכון מתוך הספר "נפלאות ההנבטה" של כנה אמונה שכטר, הוצאת "פוקוס ספרים לבריאות", 180 ע"מ, 128 שקלים. 

כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר
כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר