בול קליעה: טיפים לחלות של ראש השנה

בין אם היא קלועה או עגולה, פשוטה או מתהדרת במגוון תוספות – מבחינתנו אין חג בלי חלה מתוקה שנאפתה באותו הבוקר

6 בספטמבר 2017

אנחנו משקיעים בחלה שלנו בכל ארוחת שישי, אבל בראש השנה, כשהשולחן כולו לובש חג החלטנו לקחת את זה צעד אחד קדימה, עם קליעות חגיגיות, תוספות מפתיעות (ניסיתם פעם לאפות חלה עם ערמונים או עם בטטה וקינמון?), זיגוגי דבש מתוקים ואפילו חלות ממולאות.

‏3 טיפים של חן שוקרון להכנת חלה

‏1. המרקם המושלם הבצק שלכם צריך להיות גמיש, רך ומעט דביק, כזה שנאסף לכדור יפה וחלק בקערת המיקסר, אבל נדבק מעט לאצבעות. בדקו את המרקם של הבצק בסוף הלישה, ואם אתם לא בטוחים שהוא גמיש מספיק — המשיכו ללוש והוסיפו בהדרגה כמה כפות מים. אל תתפתו להוסיף קמח אם הבצק יצא קצת דביק; אחרי שימון והתפחה תגלו שהוא הרבה יותר נוח לעבודה.
‏2. שימו שמן האויב הכי גדול של חלה הוא קרעים בבצק, שנוצרים כשהוא יבש מדי. כיוון שהקמח עלול לייבש את הבצק לא מקמחים את הקערה או את משטח העבודה. מושחים את הבצק בשמן לפני ההתפחה ואחריה ומקבלים בצק נוח לעבודה שלא נדבק לשיש. אם הוא בכל זאת נדבק, אפשר לשמן מעט את משטח העבודה.
‏3. מוכנים לקלוז-אפ? לקבלת חלה דוגמנית, שתוכלו להשוויץ בה באינסטגרם, כדאי לשקול את הבצק ולחלק אותו לרצועות שוות ולא "לפי העין".