מתכון

חלת כתר מהודרת

ינואר 2016
5 דירוגים
חלת כתר מהודרת. צילום וסגנון: חן שוקרון
חלת כתר מהודרת. צילום וסגנון: חן שוקרון

חלה חגיגית בצורת כתר שמצפים עם זיגוג מתקתק של דבש – מאפה נהדר לכל ימות השנה, ליום שישי ובמיוחד לראש השנה!

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לזיגוג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך מאוד.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

3

מחממים תנור ל-175 מעלות.

4

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכל חלק יוצרים חלה אחת.

5

מכל חלק יוצרים 8 כדורי בצק בקוטר 4 ס"מ ובמשקל 70 גרם, משארית הבצק (שגודלו כשלושה כדורים בערך) מרדדים עיגול בעובי של קצת יותר מ 1/2 ס"מ ומניחים בבסיס התבנית, מעל החלק המרודד מניחים את 8 הכדורים במרווחים שווים סמוך לדפנות התבנית.

6

חותכים בעזרת סכין חדה שמונה משולשים כמעט עד קצה הבצק, כך שכל משולש בסיסו יהיה כדור הבצק. מרימים כל משולש על גבי כדור הבצק ומהדקים. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.

7

אופים בתנור כ-25 דקות, עד להזהבה.

מכינים את הזיגוג:

8

מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה כמחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים.

9

ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. (מזגגים לפני ההגשה).