חיפוש מתקדם

טארט ירקות שורש

מתכון לטארט ירקות שורש
צילום: לירון אלמוג

מאפה רושם צבעוני ויפה, שטעים לאכול חם או פושר. שימו לב – עובי החיתוך משתנה מירק לירק בהתאם למשך הריכוך הדרוש לו. אפשר לגוון בירקות ובתיבול שלהם, אבל חשוב להקפיד על סימטריה ועל דיוק.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מרדדים בצק עלים לעלה בעובי 3 מ"מ. מסמנים עם סכין עיגול בקוטר 20 ס"מ וחותכים מסביבו בסכין חד. מסמנים בתוך העיגול עיגול קטן יותר בקוטר 18 ס"מ, תוך כדי לחיצה על הסימון (אבל לא חותכים, כך השוליים יתפחו יותר מהחלק הפנימי).
  2. מוודאים שכל הירקות יבשים וקרים. מורחים כל סוג ירק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעט תימין על תפוח האדמה.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. מורחים על העיגול הפנימי של הבצק גבינת שמנת. מסדרים את הירקות על הגבינה במעגלים צפופים מהחוץ כלפי פנים (מקו ה-18), לפי הסדר הבא: תפו"א, סלק, בטטה, זוקיני וגזר.
  5. אופים כ-6 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות, ואופים 15 דקות נוספות. אם הטארט משחים מהר מדי, אפשר לכסות ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה ולהוציא מהתנור כשהבצק אפוי.
  6. הצעת הגשה: עם שמנת חמוצה ועירית.
תגובות

תגובות (1)

  • יהלי 6 באוגוסט 2016 15:01 השב

    מהמם! יש משהו שאפשר לשים במקום גבינת השמנת? במידה ורוצים שהמתכון יהיה טבעוני? (מחליפה את הבצק עלים באחד פרווה) תודה 🙂

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *