מסע שורשים

מבשלים ואופים עם ירקות שורש

החורף מביא איתו שורשים צעירים, מוצקים ומתקתקים. משלבים אותם בסלטים טריים, בתבשילים מחממים ואפילו בקינוחים

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה

המייפל מעצים את המתיקות של התאנים ונותן לכל התבשיל זיגוג שחום ומבריק. מגישים עם פירה, אורז, פולנטה או קוסקוס למתכון המלא
צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

צלי פולקה וארטישוק ירושלמי

הפולקה הוא נתח פחות מוכר אבל מעולה לצלייה ארוכה. כאן הוא נצלה ארוכות עם ארטישוק ירושלמי ויין אדום והופך לרך ועסיסי למתכון המלא
סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק של יותם אוטולנגי. צילום: Jonathan Lovekin
סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק של יותם אוטולנגי. צילום: Jonathan Lovekin

סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק

המנה הזאת מציגה סלרי בשני מלבושים שונים - כבוש וצלוי - מה שיוצר מרקמים מנוגדים וטעמים המאפשרים לסלרי לתפוס את מרכז הבמה למתכון המלא
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

ירקות אפויים במלח גס עם פסטו עשבים

מנה צבעונית, יפה ומזינה. אפיית הירקות במלח גס שומרת על הירקות לחים ובעלי צבע וטעם עמוקים למתכון המלא
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים

אפשר ללקט מרוות ירושלים בטבע או לקנות בשווקים. העלים בעלי עורקים בולטים והטעם שלה מאוד רענן וירוק למתכון המלא
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש

הסלרי יכול להחליף בקלות את תוספת תפוחי האדמה בתנור בזכות הטעמים העמוקים והארומה האדמתית שלו, אבל הוא מכיל הרבה פחות קלוריות למתכון המלא
גזרים צלויים בוויניגרט גזר ושמן אגוזים. חודש שורשים בקלארו. צילום: אפיק גבאי
גזרים צלויים בוויניגרט גזר ושמן אגוזים. חודש שורשים בקלארו. צילום: אפיק גבאי

עשור לסושיאל קלאב ועוד אירועים שווים החודש

החודש הקצר בשנה דווקא עמוס בכל טוב: פופ אפים בהשראת טורקיה ואיטליה, תערוכת יין שווה, שיתופי פעולה עם שפים צרפתיים ועוד לכתבה המלאה
דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט

1 דירוגים
אן פפיוט (בצרפתית) היא שיטת שבה עוטפים דג בנייר אפייה, כך שהוא חצי נאפה וחצי מתבשל באדים ונותר עסיסי להפליא למתכון המלא
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה

3 דירוגים
מכיוון שכל הירקות נראים אותו הדבר כל ביס יכול להפתיע: פעם תנגסו בצנונית חריפה ופעם בקולרבי מתקתק למתכון המלא
ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם שום, דואה וגבינת כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם שום, דואה וגבינת כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

ארטישוק ירושלמי צלוי וקרם שום

2 דירוגים
השילוב של ארטישוק ירושלמי עם קרם שום, דואה וגבינת כבשים מעצים את טעמיו למתכון המלא
סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה של יוספון (יוסי) מסילתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה של יוספון (יוסי) מסילתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה

הסלק האפוי נעטף בפלפלצ'ומה ובחומץ, וחשוב להשתמש בכמון טחון טרי, רצוי כזה שנטחן בעלי ומכתש למתכון המלא
סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין

3 דירוגים
הסלקים נאפים כשהם עטופים במרינדה שכוללת סילאן ורכז רימונים ומקבלים חיזוק למתיקות הטבעית שלהם למתכון המלא
טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים

1 דירוגים
במקום הפיתה–פיצה של הניינטיז, בחרתי בטורטיות קנויות כבסיס לפיצות. התוצאה פריכה, קלה ומתאימה גם לאירוח זריז למתכון המלא
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

9 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא
מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל

1 דירוגים
זהו מרק סמיך ועשיר, שכדאי לנגב עם לחם ובדומה לתבשילי בשר אחרים הוא רק משתבח ביום שלמחרת למתכון המלא
גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים

1 דירוגים
מכינים אותו כמעט כמו ויניגרט - עם זילוף איטי של שמן זית שמעניק לו גוף ומרקם קטיפתי למתכון המלא
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וסנט מור

1 דירוגים
מרק על בסיס ציר דגים והמון תבלינים: זעפרן, פלפל סצ'ואן וזרעי סלרי, שמוסיפים טעם מרוכז של סלרי בלי להשתלט למתכון המלא
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון

4 דירוגים
זה סוג של מרק איכרים - ירקות חתוכים גס שוחים בציר הצלול של עצמם. טעמו בסיסי, חורפי ומאוד כפרי למתכון המלא
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה

3 דירוגים
במהלך הבישול כדורי הבשר סופחים אליהם מהמרק ומטעמיו ובתמורה הם עוזרים להסמיך אותו למתכון המלא
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס

1 דירוגים
מבשלים תחילה את הסלקים יחד עם ירקות שורש ותבלינים, שמעניקים למרק את מורכבות הטעמים שלו למתכון המלא
קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין

12 דירוגים
בסיס הפאי הוא ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (ומלח), ומוכן בשתי דקות עבודה למתכון המלא
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

עוף סופרים עם ירקות בייבי ואיולי טרגון

2 דירוגים
סופרים היא צורת הפירוק של העוף לחזה המחובר לכנף - אפשר להזמין עוף מפורק בצורה זו בקצביות למתכון המלא
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה

2 דירוגים
סלט עשיר ובריא עם עדשים ועלים. לא חייבים לשלב את כל העלים - השתמשו במה שמצאתם למתכון המלא
שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים

2 דירוגים
שוק טלה מככבת על שולחנות חג רבים. כאן היא מופיעה בגרסה מלאת טעמים עם גוונים מתקתקים למתכון המלא
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עדשים ירוקות ביין לבן עם ירקות שורש

1 דירוגים
התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד למתכון המלא
סלט אנטיפסטי עם רוטב יוגורט-טבסקו של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט אנטיפסטי עם רוטב יוגורט-טבסקו של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט אנטיפסטי עם רוטב יוגורט-טבסקו

2 דירוגים
כדי להפוך צלחת אנטיפסטי סטנדרטית למעט יותר נוצצת עינב מטפלת בכל ירק בנפרד וממקסמת את איכויות הטעם שלו למתכון המלא
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז

1 דירוגים
במקום לצלות פרוסות כבד שולקים אותן בעדינות בציר הטעים ומגישים גם את הירקות במנה כשהם בשיא הצבעוניות והקראנצ'יות למתכון המלא
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

שָאלְרַם — לפת צלויה בתמרים וסילאן

2 דירוגים
לפתות שנצלות עם תמרים כל הלילה בחום נמוך, ובבוקר מתקבלות פיסות רכות בגוונים של חום כהה, שטעמן אדמתי ומתקתק למתכון המלא
סלט סלקים צלויים בהדרים ופטה כבשים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף
סלט סלקים צלויים בהדרים ופטה כבשים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף

סלט סלקים צלויים בהדרים ופטה כבשים

סלט סלקים, חסה והדרים המוגש עם גבינת פטה מעל. אם אוהבים, אפשר לגוון עם גבינות עזות טעם כמו רוקפור למתכון המלא
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום

4 דירוגים
גרסה קצת שונה לביף בורגיניון - תבשיל ארוך של בקר ויין אדום עם תוספות ירקות שורש עונתיים ותבלינים ארומטיים למתכון המלא
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים

3 דירוגים
הלפתות הקטנות עדינות יותר בטעמן מאחיותיהן הגדולות, ולכן הן נפלאות בצלייה מהירה ששומרת על פריכותן למתכון המלא
פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי, בוק צ'וי ורוטב דגים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי, בוק צ'וי ורוטב דגים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי

4 דירוגים
קרם ארטישוק ירושלמי עם טעם שורשי הוא תוספת נהדרת לדג שנעטף ברוטב עשיר המבוסס על ציר דגים למתכון המלא
סשימי אינטיאס עם סלק צלוי ווינגרט פירות יער של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
סשימי אינטיאס עם סלק צלוי ווינגרט פירות יער של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

סשימי אינטיאס עם סלקים צלויים וויניגרט פירות יער

3 דירוגים
שמוליק בן חמו מלמד אתכם להכין סשימי אינטיאס בדיוק כמו במסעדות, עם טוויסט מתוק בצבע סגול למתכון המלא
לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן
לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן

לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי

2 דירוגים
בסיר נפרד מהבשר מבשלים את הארטישוק הירושלמי עם שמנת צמחית ושיני שום. כשהארטישוק רך טוחנים הכל בבלנדר למתכון המלא
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

סלקים על יוגורט עשבים

4 דירוגים
מנה ראשונה צבעונית ומרשימה לאירוח. הסלקים המתובלים מוגשים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן למתכון המלא
  • חמין שורשים וחיטה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
    חמין שורשים וחיטה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
  • חמין שורשים וחיטה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
    חמין שורשים וחיטה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

חמין שורשים וחיטה

חמין פשוט, טעים ומשביע. כמו בכל חמין גם כאן מרכיב הזמן הוא החשוב מכולם - הוא זה שמחבר את הטעמים ומעצים אותם למתכון המלא
סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית ורכז רימונים. צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית ורכז רימונים. צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש

סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית

1 דירוגים
ריקון הסלקים פשוט שכן בישולם המוקדם מרכך אותם. את תוכן הסלקים כדאי לשמור להכנת סלט רענן עם כוסברה ובצל אדום למתכון המלא
לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן

2 דירוגים
אין אף נתח בשר שיודע להגיע למרקם הרך והמתמסר של לשון עשויה היטב. היא גם סופגת טעמים באופן נפלא למתכון המלא
רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי מצומצם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי מצומצם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי

1 דירוגים
מנה צבעונית, מרשימה, בריאה וטעימה, שבה את יריעות הפסטה של הרביולי מחליפות יריעות סלק כבוש למתכון המלא
קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה

תבשיל חורפי עשיר בירקות שורש. מכינים מראש ואוכלים ממנו כל סוף השבוע למתכון המלא
פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות. עורכות: יונית נפתלי קו-אל, אפרת אנזל | צילום: דניאל לילה
פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות. עורכות: יונית נפתלי קו-אל, אפרת אנזל | צילום: דניאל לילה

פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות

פעם לא היו כאן חומרי גלם אסיאתיים. כיום למון גראס, לימוני יוזו טריים וחומץ אורז שחור נמצאים בהישג יד למתכון המלא