טיפים וכללים לעוגת שוקולד חמה של קרין גורן

כדי לייצר עוגת שוקולד חמה מושלמת צריך להקפיד על כל מרכיב ומרכיב. קרין גורן מציגה: המדריך השלם לתוצאה המושלמת

עוגת שוקולד חמה. צילום: דניאל לילה
עוגת שוקולד חמה. צילום: דניאל לילה
16 בינואר 2019

שוקולד מריר איכותי, כזה שאתם אוהבים לאכול.

ביצים בטמפרטורת החדר. נוסף לביצים השלמות, משתמשים בחלמונים, שמעשירים את המרקם של העוגה.

קמח במינון מדויק: מספיק כדי לייצב את קרם השוקולד העשיר לכדי עוגה לחה ומוצקה מבחוץ, אך בלי לפגוע במרקם הפודינג החם שפורץ במרכז.

מתכון: עוגת שוקולד חמה של קרין גורן
פונדנט שוקולד לבן

במינון מדויק קמח וביצים. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
במינון מדויק קמח וביצים. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

הפתעה מטמינים במרכז כל עוגה לפני האפייה אגוזי לוז, 2 קוביות שוקולד לבן או טרוף שוקולד.

תבניות הכי נוח – תבניות חד-פעמיות (קוקוטים) מאלומיניום. תבניות מאפינס מחוץ לתחום, כי קשה לחלץ מהן את העוגות העדינות. משמנים את התבניות בחמאה מומסת. לא מקמחים, כי קמח יותיר מעטה לבן ולא מעורר תיאבון על העוגות המוכנות.

אפייה כאן טמון סוד ההצלחה. אופים ב-180 מעלות. כמה זמן? תלוי בקפריזות של התנור שלכם. הטווח הוא 15-20 דקות. עדיף לפספס לכיוון הלא מוכן, מאשר לחטוא באפיית יתר.

מתי זה מוכן? כשהעוגה אפויה ויציבה למגע מסביב (בשני השלישים החיצוניים), ונוזלית ורכה מאוד בשליש הפנימי.

כדי שלא נפספס מכינים עוגה אחת יותר ממה שצריך, אופים לניסיון תוך השגחה מתמדת, וכששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין רך, מוציאים מהתנור, מצננים דקה-שתיים ובוצעים. אם העוגה יבשה או אינה נוזלית במרכז, מורידים 2-3 דקות מזמן האפייה. אם היא רכה ומתפרקת, מאריכים את זמן האפייה ב-2-3 דקות.

חילוץ מניחים להתקרר רק דקה-שתיים, והופכים כל עוגה על צלחת הגשה. אם לא בטוחים שהעוגה נפרדה מהתבנית, מעבירים סכין חד בינה לבין הדפנות, ואם מכינים בקוקוטים חד-פעמיים, אפילו גוזרים את האלומיניום מסביב לעוגה.

הכנה מראש יוצקים את הבלילה לתבניות ושומרים במקרר. אופים ממש לפני ההגשה. מוסיפים דקה-שתיים לזמן האפייה.

חימום חוזר אם אופים מראש, שומרים במקרר בקופסה אטומה בשכבה אחת, ומחממים במיקרוגל לפני ההגשה.

הגשה מפדרים במעט אבקת סוכר, ומגישים עם כדור גלידה.