חיפוש מתקדם

מרקחת של תאנים שלמות על מסקרפונה

מתכון למרקחת של תאנים שלמות על מסקרפונה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

המרקחת נהדרת, המסקרפונה גם, אבל כשהן נפגשות מתרחשת אלכימיה, שאין שום דרך להגדיר אותה. הבוכרים משתמשים במקור בקאימק – מין שמנת סמיכה ואדירת טעם – אבל אהרוני גילה שגם המסקרפונה עומדת במשימה בגאווה. כמות המרקחת במתכון מספיקה לכמה צנצנות יפות.

 

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. שמים צלחת קטנה במקפיא לבדיקת מוכנות המרקחת.
  2. מבשלים את המרקחת: מערבבים סוכר, מים, מקל וניל וקליפת לימון בסיר רחב. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שנוצר סירופ בהיר.
  3. דוקרים כל תאנה בקיסם ב-3-2 מקומות. מוסיפים את התאנים לסירופ ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כשעה על להבה בינונית ללא מכסה.
  4. כך מוודאים שהמרקחת מוכנה: יוצקים כמות קטנה לצלחת הקפואה ויוצרים “שביל” בעזרת כפית. אם השביל נותר כמו שהוא, סימן שהמרקחת מוכנה; אם הוא נסגר, ממשיכים לבשל ובודקים שוב מדי 10 דקות.
  5. מוזגים את המרקחת לצנצנות וחותמים מייד במכסה. המרקחת תישמר במזווה כמה חודשים. לאחר הפתיחה שומרים במקרר.
  6. להגשה: עורמים תלולית מסקרפונה לכל סועד בקערית הגשה ויוצקים מעל מהמרקחת.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *