תאנים

מה מכינים עם הפרי העסיסי של הקיץ?
אוגוסט 2019

הן עסיסיות, מתוקות וממכרות. הכי כיף לאכול אותן סתם כך, אבל אפשר לשלב גם בארוחות בוקר מפנקות לצד פנקייקס או גרנולה, לשבץ בעוגות, להכין מהן ריבות או לשדך לגבינות עתירות טעם.

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה

המייפל מעצים את המתיקות של התאנים ונותן לכל התבשיל זיגוג שחום ומבריק. מגישים עם פירה, אורז, פולנטה או קוסקוס למתכון המלא
מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה

אני אוהב קינוחים שלא מסיימים את הארוחה באקורד בומבסטי אלא שיש בהם נחיתה רכה, משהו קליל יותר למתכון המלא

סלט עלים, תאנים וגבינת חלומי צלויה

שידרגנו את הסלט הירוק בעזרת גבינת חלומי ותאנים למתכון המלא

פנקוטה כבשים, תאנים ופיסטוקים

הפנקוטה המסורתית מקבלת גוון טעם חמצמץ ומימד קליל יותר הודות לתוספת יוגורמה כבשים למתכון המלא
בריוש תאנים מיובשות של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה - ספר המתכונים 2". צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור
בריוש תאנים מיובשות של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה - ספר המתכונים 2". צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור

בריוש תאנים מיובשות

3 דירוגים
הבריוש טעים ואוורירי גם כאשר מקדימים קצת להכניסו לתנור, וגם אם התחיל ליפול מעט למתכון המלא
  • סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה

להרשים בלי מאמץ - מנת אירוח קלאסית שמשלבת טעמים מהים התיכון ומהמזרח הרחוק למתכון המלא
קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן

1 דירוגים
קינוח מלוח־מתוק ועשיר. אני אוהבת להגיש אותו בצלחת מרכזית, זה מקל על החיים וגם סקסי יותר, אפשר גם בכוסות אישיות למתכון המלא
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים

4 דירוגים
עבור מי שמעדיף גבינות לקינוח: גבינה בשלה שהופכת לעוגת שכבות עם תאנים טריות, שקדים פרוסים ומנגולד למתכון המלא
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות

פלפל ירוק ועלי ג'רג'יר מביאים לסלט חריפות עוקצנית. התאנים תורמות מתיקות, והשילוב יוצר סלט עז טעמים אך מאוזן למתכון המלא
פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין

1 דירוגים
הפנקוטה הזו פחות מתוקה מהרגיל בזכות יוגורט כבשים שתורם לה חמצמצות עדינה ושובר את האופי הג'לטיני שלה למתכון המלא

תאנים צלויות ממולאות בגבינה כחולה

הצלייה משחררת מהתאנים רבדים נוספים של מתיקות שמשלימים את טעמי הגבינה החריפים. התוצאה היא נשנוש סופר אלגנטי. למתכון המלא
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים

2 דירוגים
החיבור שבין תאנים עסיסיות לגבינה טרייה הוא שילוב ים תיכוני מנצח הנפוץ באיטליה, בדרום צרפת, ביוון ובטורקיה למתכון המלא
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי

סלט שמבוסס על תאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, שעובדת נהדר עם החריפות של גבינת הפיקורינו למתכון המלא