מתכון

אגדאשי טופו

2 דירוגים
אגדאשי טופו. צילום וסגנון: דניה ויינר
אגדאשי טופו. צילום וסגנון: דניה ויינר

המנה הראשונה שעוטפת את קוביות הטופו בשפע טעמים אוממיים - אגדאשי טופו

גיוונים:

  • מתבלים את עמילן הטפיוקה בכף זרעי שומשום או כפית שבבי צ'ילי.
  • מוסיפים לרוטב כפית ג'ינג'ר מגורר.
  • מוסיפים לרוטב 8 פטריות שמפיניון פרוסות.
  • מקשטים את המנה גם בשבבי בוניטו.
  • אם אין עמילן טפיוקה אפשר להשתמש בעמילן תירס.

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

לרוטב:

להגשה:

לטיגון:

לרוטב:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את גוש הטופו בין שני משטחי חיתוך. על העליון שמים משקולת כלשהי משהים חצי שעה לניקוז נוזלים מיותרים. מנגבים ומייבשים היטב.

2

חותכים את הטופו לקוביות בגודל אחיד (8 גדולות או 16 קטנות).

מכינים את הרוטב

3

מחממים דאשי עם מירין, סויה ושיטאקי עד לרתיחה. שומרים חם עד להגשה.

מטגנים ומגישים

4

מחממים שמן לטיגון עמוק. מצפים את הטופו בעמילן טפיוקה ומנערים היטב את העודפים. מטגנים את הקוביות ב3-2 מחזורים (תלוי בגודל הסיר), עד שהן מזהיבות יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

5

מניחים את קוביות הטופו בקעריות הגשה, יוצקים עליהן רוטב ומקשטים בבצל ירוק.