מתכון

אובצדה – מטבל גבינה בווארי מסורתי

נובמבר 2020
אובצדה – מטבל גבינה בווארי מסורתי של גדי דבירי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: נעמה רן
אובצדה – מטבל גבינה בווארי מסורתי של גדי דבירי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: נעמה רן

המטבל הזה הוא אוכל שיכורים קלאסי - עשיר, עז טעמים ורווי באלכוהול

האובצדה נולדה כדרך לניצול שאריות גבינה. הגרסה הזו עשירה במיוחד ומבוססת על הרבה חמאה רכה, קממבר וגבינת שמנת, אבל אפשר לשלב בה גם גבינות רכות ובשלות אחרות. כדי להקל על ההכנה, רצוי להוציא את הגבינות מהמקרר מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מועכים חמאה רכה וגבינות במזלג או בממעך תפוחי אדמה לתערובת חלקה. מוסיפים בצל ומערבבים. יוצקים בירה באיטיות ותוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם רך ונוח למריחה, אבל לא נוזלי (ייתכן שלא תצטרכו את כל הבירה). מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.