מתכון

אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים

ספטמבר 2019
3 דירוגים
אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן
אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן

אמיר פורת ורוסלה יונה מציגים מתכון לאוזני המן במילוי חתרני ומקורי במיוחד

מצננים את הבצק ואת המילוי במקרר לפחות חצי שעה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פפריקה

למילוי זוקיני וגבינת עיזים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר והמלח במהירות נמוכה 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הביצה ומערבבים חצי דקה עד שהביצה נטמעת בתערובת. מערבבים את הפפריקה והקצח עם הקמח, מוסיפים למיקסר וממשיכים לערבב במהירות נמוכה במשך דקה עד קבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. עוטפים את הבצק בניילון ומצננים לפחות חצי שעה במקרר.

למילוי

3

פורסים את הזוקיני לפרוסות עגולות וחוצים כל פרוסה לשניים. מערבבים בקערה עם המלח ושמן הזית ומפזרים על גבי מגש מכוסה בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהזוקיני מתרככים ומזהיבים בקצה. מצננים.

4

מערבבים יחד את שאר חומרי המילוי, את הזוקיני הצלויים וקורט מלח עד קבלת תערובת אחידה. מצננים חצי שעה.

אפייה

5

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל 8-6 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצוי. מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית בצורת כדור. מקפלים את שולי העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

6

מצמידים היטב את שולי המשולש, מהדקים תוך חיזוק צורת המשולש ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.