אוזני המן מלוחות

למה להסתפק באוזני המן מתוקות אם אפשר לשדך לבצק הפריך שלהן גם איסנפור מליות מלוחות כמו גבינות, ירקות, בשר ושלל תבלינים
פברואר 2020
אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן
אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן

אוזני המן במילוי זוקיני וגבינת עזים

אמיר פורת ורוסלה יונה מציגים מתכון לאוזני המן במילוי חתרני ומקורי במיוחד למתכון המלא
אוזני המן במלית בצל סגול מקורמל, אגסים וגבינת עיזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
אוזני המן במלית בצל סגול מקורמל, אגסים וגבינת עיזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

אוזני המן מלוחות במילוי בצל וגבינה

4 דירוגים
למי שרוצה להכניס עניין באוזני ההמן שלו, תום פרנץ הופך אותם למאפים מלוחים המזכירים בורקס למתכון המלא
אוזני המן מבצק שמרים במלית בשר טחון, חמוציות ופיסטוקים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
אוזני המן מבצק שמרים במלית בשר טחון, חמוציות ופיסטוקים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

אוזני המן מלוחות במילוי בשר

1 דירוגים
אוזן המן מלוחה שאפשר להגיש כמנה ראשונה ליד סלט קצוץ מתובל היטב, או כמנה עיקרית - אם מכינים אותה יותר גדולה למתכון המלא
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם מאשוויה חריפה

4 דירוגים
הפטאייר הוא מאפה ממולא מהמטבח הערבי. בבסיסו עומד בצק שמרים שבמתכון הזה שודרג מעט בכדי להעניק לו אווריריות למתכון המלא
אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית. צילום: דניאל לילה

אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית

האמא הרוחנית של האוזן הזאת היא הסמוסה ההודית. במקור היא ממולאת בכרובית, תפוחי אדמה ואפונה. אני הסתפקתי בכרובית למתכון המלא
אוזני המן מבצק ארוגולה במילוי חציל בלאדי. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק ארוגולה במילוי חציל בלאדי. צילום: דניאל לילה

אוזני המן מבצק ארוגולה במילוי חציל בלאדי

1 דירוגים
במלית מקפיצים חצילים בשמן זית, אבל אפשר להשתמש גם בחציל קלוי, קלוף ומסונן. אם אין 
בלאדי, השתמשו בחציל טוב אחר למתכון המלא
  • אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה
    אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה
  • אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה
    אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה

אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה של ארז קומורובסקי

2 דירוגים
כמעט לא משתמשים בשומן אווז באפייה וחבל, כי זהו אחד השומנים הטעימים ביותר למאפים מלוחים למתכון המלא