מתכון

אוזני המן במילוי חציל ובולגרית

ספטמבר 2019
7 דירוגים
אוזני המן במילוי חציל ובולגרית של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן
אוזני המן במילוי חציל ובולגרית של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן

אוזני המן שהחליטו להתחפש למאפה בלקני

מצננים את הבצק ואת המילוי במקרר לפחות חצי שעה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק הפסטו

למילוי החציל והבולגרית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר, הפסטו והמלח במהירות נמוכה 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים חצי דקה עד שהביצה נטמעת בתערובת. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב במהירות נמוכה דקה עד קבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. עוטפים את הבצק בניילון ומצננים לפחות חצי שעה במקרר.

למילוי

2

חותכים את החציל לקוביות בגודל 1x1 ס"מ. מערבבים בקערה את קוביות החציל עם המלח ושמן הזית ומפזרים אותן על גבי מגש מכוסה בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, עד שהקוביות מתרככות ומזהיבות ומצננים. מערבבים יחד את שאר חומרי המילוי, את קוביות החציל הצלויות וקורט מלח עד קבלת תערובת אחידה. מצננים חצי שעה.

אפייה

3

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל 8-6 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצוי. מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית בצורת כדור. מקפלים את שולי העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן. מצמידים היטב את שולי המשולש, מהדקים תוך חיזוק צורת המשולש ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

.