מתכון

אוזני המן מלוחות עם גבינת עיזים

ינואר 2019
3 דירוגים
אוזני המן מלוחות עם גבינת עיזים של רולדין. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
אוזני המן מלוחות עם גבינת עיזים של רולדין. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

מתכון של מאפיית רולדין לאוזני המן מלוחות שיגרום לכם להתאהב בהן מחדש

שימו לב, בנוסף לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון גם צינון הבצק במקרר במשך מספר שעות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לקישוט:

לבצק:

למלית:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

הכנת הבצק

1

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הגבינה והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעות אחדות.

הכנת המלית

3

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את הסוכר החום, המלח והיין ומבשלים על אש בינונית עד לצמצום כל הנוזלים. מוסיפים את החומץ ומצמצמים שוב עד שנוצרת ריבה - נזהרים שלא לשרוף. מקררים.

הרכבה

4

מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

מילוי

5

מזלפים בעזרת שק זילוף מעט גבינת עיזים ומעל מניחים מעט מריבת הבצל. אוספים באצבעות את שולי העיגול בשלוש נקודות לקבלת צורה של אוזן המן.

קישוט

6

מערבבים בקערית את השומשום הלבן והשומשום השחור. מורחים את האוזניים בביצה טרופה ומפזרים מעל מתערובת השומשום.

אפייה

7

אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.