מתכון

אוזני המן במילוי פטה וזעתר

ספטמבר 2019
3 דירוגים
אוזני המן במילוי פטה וזעתר של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן
אוזני המן במילוי פטה וזעתר של אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית כגן

אוזני ההמן המלוחות והמענגות האלו יגרמו לכם לשכוח כל מה שחשבתם שידעתם על אוזני המן!

מצננים את הבצק ואת המילוי במקרר לפחות חצי שעה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי פטה וזעתר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והמלח במהירות נמוכה 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממרח העגבניות המיובשות ומערבבים חצי דקה עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הקמח והשומשום וממשיכים לערבב במהירות נמוכה דקה עד קבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. עוטפים את הבצק בניילון ומצננים במקרר לפחות חצי שעה.

למילוי

2

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומצננים חצי שעה.

אפייה

3

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל 8-6 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצוי.

4

מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית בצורת כדור. מקפלים את שולי העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

5

מצמידים היטב את שולי המשולש, מהדקים תוך חיזוק צורת המשולש ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.