מתכון

אונטריב גריל צ'יז סנדוויץ'

1 דירוגים
פברואר עולמי בבנדיקט. צילום: שרית גופן. סגנון: ענת לבל - לביא.
פברואר עולמי בבנדיקט. צילום: שרית גופן. סגנון: ענת לבל - לביא.

הגילטי פלז'ר המושלם – טוסט מפנק עמוס גבינות - הופך לארוחה שלמה עם תבשיל בשר בבישול ארוך

אפשר להכין מראש כמעט את כל מרכיבי הכריך, ולקלות אותו ממש לפני שמגישים בראנץ' מושחת ונהנתני.

אונטריב גריל צ'יז סנדוויץ' יוגש במסעדות בנדיקט רק במהלך חודש פברואר עולמי – חודש של ארוחות בוקר מכל העולם. לכל הפרטים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתבשיל אונטריב

לסלסה וורדה

לבשאמל

לטוסט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים תבשיל אונטריב

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מחממים שמן זית בסיר רחב.ממליחים ומפלפלים קוביות בשר ומטגנים אותן כ-2 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מעבירים את קוביות הבשר לכלי שמתאים לתנור.

3

באותו סיר, מטגנים בצל וגזר עד שהן משחימים. מוסיפים יין אדום ומביאים לרתיחה תוך כדי שמקרצפים את המשקעים שבתחתית הסיר.

4

מעבירים את הירקות והיין לסיר הבשר. מוסיפים מים עד שהם כמעט מכסים את הבשר - המים צריכים להגיע לגובה של 1 ס"מ מתחת לבשר (יכול להיות שיהיה צורך בפחות או יותר מים). מכסים את הסיר (אם אין מכסה שמתאים לתנור אפשר להשתמש בנייר אפייה ומעליו נייר כסף) ואופים כ-3 שעות, עד שהבשר רך.

5

מוציאים את הבשר מהתבשיל ומסננים את הנוזלים לסיר חדש.מפוררים בעדינות את הבשר לתוך הרוטב ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים לסירופ סמיך.

מכינים סלסה ורדה

6

שמים את החומרים מלבד שמן זית במעבד מזון וטוחנים אותם תוך כדי זילוף שמן זית עד לקבלת רוטב אחיד.

מכינים בשאמל

7

ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח. מבשלים ביחד על אש קטנה עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב.

8

מוסיפים חלב תוך כדי טריפה וממשיכים לטרוף עד שאין גושי קמח בתערובת. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב כ-20 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט.

9

מכבים את האש, מוסיפים גאודה ומערבבים עד שהיא נמסה. מצננים.

מכינים את הטוסט

10

מורחים 6 פרוסות לחם בסלסה ורדה ומחלקים ביניהן את מלית הבשר (ביחד עם הרוטב). מניחים על כל טוסט פרוסת גבינה. מורחים את יתר הפרוסות בבשאמל וסוגרים את הטוסטים.

11

קולים כל כריך בטוסטר 10-8 דקות עד שהן מקבלים פסי חריכה יפים – לוחצים קלות על הטוסטר כדי לוודא שהוא סגור כמו שצריך, אבל לא מועכים את הטוסטים כדי שהמילוי לא יברח החוצה.

12

מגישים כל טוסט עם ביצת עין ועוד סלסה ורדה בצד.