מתכון

אוסובוקו טלה

אוסובוקו טלה זה הכי חורף שיש - תבשיל שמתבשל שעות וממלא את הבית בריח מגרה

42,446 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
אוסובוקו טלה של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
אוסובוקו טלה של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים 3 שיני שום לכל נתח אוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.

2

מחממים שמן זית בסיר על אש גדולה וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.

3

מחממים שמן זית בסיר נפרד רחב ומשחימים את הירקות הקשים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים מרווה, דבש וסויה ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות. מוסיפים את הבשר ויין אדום ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות. מוסיפים פלפל, עלי דפנה, פלפל צ'ילי יבש ועגבניות. מכסים במים, מרתיחים, מקטינים את האש וסוגרים היטב. מבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך ונימוח.