מתכון

אוסובוקו בקר וירקות שורש

יולי 2019
אוסובוקו בקר וירקות שורש של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי
אוסובוקו בקר וירקות שורש של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי

מנה בשרית עשירה ומענגת מבית היוצר של מנכ"לית שומרי משקל ישראל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בסיר כבד ורחב (רצוי מברזל) מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את כל הירקות למעט הפטריות, תוך ערבוב עדין, עד שהם מזהיבים.

2

מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

3

מוסיפים לסיר כף שמן, מחממים מעט ומניחים את פרוסות הבשר על התחתית להשחמה מכל הצדדים ("סגירת" הבשר).

4

מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, היין וציר המרק או המים. מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומחזירים את הירקות (למעט הפטריות) לסיר.

5

מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות לשעתיים וחצי.

6

מוציאים את הסיר, מערבבים בעדינות ומוסיפים את הפטריות.

7

מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה. בודקים אם הבשר רך, ואם לא - מחזירים לתנור לעוד חצי שעה.

הצעת הגשה

8

ניתן להגיש עם אורז או קוסקוס מלא.