מתכון

אוסובוקו עם בהרט, ירקות שורש ויין לבן

2 דירוגים
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

השידוך של בהרט ליין לבן מוסיף לטעמי התבלינים עוד גוון חמצמץ והרוטב הסמיך והעשיר שמתקבל הוא מעדן בפני עצמו

למתכון לבהרט ביתי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

דוקרים את נתחי הבשר בסכין חדה בכמה נקודות, אחרת רקמות החיבור גורמות לנתח להתעקל.

2

מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב על להבה גבוהה. מערבבים קמח עם מלח, פלפל ו- 1/2 1 כפיות בהראט. טובלים את נתחי הבשר בקמח מכל הצדדים (ואפשר גם לוותר על הקמח ולעטוף את הבשר ישירות בתבלינים) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד לקבלת גוון זהוב-חום. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.

3

מוסיפים לסיר בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, שום ותימין. מתבלים במלח, פלפל ו-1/2 1 כפיות בהרט ומזהיבים 5 דקות תוך ערבוב.

4

יוצקים יין ומביאים לרתיחה.

5

מחממים תנור ל-150 מעלות.

6

מחזירים את פרוסות הבשר לסיר יחד עם עגבניות מיובשות וזיתים. מכסים היטב ומביאים לרתיחה ל-5 דקות.

7

מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים שעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד והנוזל הופך לרוטב.

8

נשמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. מגישים עם קוסקוס, אורז, פולנטה או פירה תפוחי אדמה.