האורז הזה הצית את דמיוני כשהייתי ילדה. גרגרי זֶרֶשְק נראו לי כאבני חן שנוצצות בצלחת כמו אוצר מהאגדות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
לאורז:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
משרים זרשק וזעפרן ב-1/4 כוס מים רותחים בתוך סיר קטן למשך שעה. מערבבים כל 5 דקות כדי שהזרשק יספחו את כל המים והטעם מהזעפרן.
2
מוסיפים לזעפרן שמן וסוכר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מניחים בצד עד ההגשה.
מכינים את האורז:
3
מבשלים אורז בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד שהחלק החיצוני של הגרגרים מתרכך אך החלק הפנימי נותר קשה. מסננים ומעבירים לקערה.
4
שמים שמן וכורכום בסיר בו בושל האורז, מערבבים ומרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוח אדמה — בשכבה אחת ובצפיפות.
5
מעבירים את האורז לסיר בלי לגעת בו או להדק. יוצרים בעזרת ידית של כף עץ כמה "ארובות", שמגיעות עד לשכבה של תפוח האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה.
6
מבשלים 7 דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים). מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 15 דקות.
7
מעבירים את האורז לקערת הגשה, ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה סביב האורז. מפזרים מעל את הזרשק.
8
האורז יישמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.