מתכון

אורז בר עם גזר וגרגרי חומוס צלויים

2 דירוגים
אורז בר. צילום: shutterstock
אורז בר. צילום: shutterstock

סלט חם ועשיר שמתאים לארוחת הצהריים - כשרוצים לשבוע אבל לא להתפקע מאוכל, מחממים ואוכלים עם יוגורט

אני משתמשת בצימוקים אוזבקיים (קטנים, שחורים ומאוד מתוקים), אבל כל סוג יתאים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מבשלים פרוסות גזר בסיר גדול עם מי מלח רותחים 15 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוציאים בעזרת כף מחוררת.

3

מוסיפים אורז למים ומבשלים כשעה ורבע או עד שהגרגרים מתרככים ומתבקעים והחלק הלבן הפנימי מציץ.

4

מעבירים את הגזר לתבנית ומוסיפים גרגרי חומוס ושמן זית. מתבלים במלח, פלפל, כמון וכוסברה ומערבבים לפיזור אחיד.

5

אופים כ-30 דקות עד שהגזרים מזהיבים. מעבירים לקערה.

6

מוסיפים צימוקים, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.