מתכון

אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים

דצמבר 2019
1 דירוגים
אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
אורז מלא עם טופו וברוקולי ברוטב חמאת בוטנים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

מקפיצים במהירות ועל להבה גבוהה כדי שכל הירקות יקבלו חריכה, אבל עדיין ישמרו על הערכים

אני אוהבת להכין רטבים שיושבים בצנצנות במקרר ורק מחכים שיעשו איתם משהו טעים. הרוטב הזה יעבוד מעולה גם עם אטריות סובה יפניות (אני ממליצה על האטריות של בועז צאירי, שאפשר למצוא בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר) והוא יישמר במקרר עד 4 ימים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב חמאת בוטנים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים את האורז

1

מביאים לרתיחה 2 כוסות מים וכוס אורז בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות.

מכינים את הרוטב

2

טוחנים את כל החומרים בבלנדר למשחה חלקה. אפשר להוסיף מים לקבלת הסמיכות הרצויה.

מכינים את הטופו והברוקולי

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4

מניחים טופו בתבנית ומערבבים עם שליש מכמות הרוטב.

5

אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מתקשה על הטופו ומשחים מעט.

6

מאדים פרחי ברוקולי במים רותחים כדקה.

משלימים את הכנת המנה

7

מלהיטים ווק ומקפיצים את הטופו האפוי עם האורז והברוקולי 3 דקות עד שהרוטב נתפס במרכיבים. מערבבים עם 3-2 כפות נוספות מהרוטב ומגישים חם.