ירוק עד

מבשלים ואופים מטעמים עם ברוקולי

פסטות, מאפים, מנות אסיאתיות ועוד אוצרות קולינריים שמכינים עם התפרחת הירוקה
ברוקולי. צילום: shutterstock
ברוקולי. צילום: shutterstock
מרץ 2019

במרוצת השנים הפכה המילה ברוקולי ממילת גנאי לאחד מחומרי הגלם האהובים ביותר במטבח, כזה שגם הילדים למדו כבר לזלול בהנאה. התפרחת הירוקה נמצאת בשיאה בעונת החורף-אביב: זמן להכין ממנה מאפים, לשלב בפסטות, מנות בשר, מוקפצים ועוד.

ברוסקטה עם פסטו ברוקולי וסטייק מלך היער

ברוסקטה צמחונית אלגנטית ומפתיעה - פסטו ברוקולי בעם טעמים עדינים-מתקתקים נותן את הבמה לפטריית מלך היער בשרנית וביצה רכה למתכון המלא
ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: עדי ניסני
ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: עדי ניסני

ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות

הילדים ייהנו לגלות איך הבישול מרכך את הברוקולי הקשה, יאהבו ליצור מהעיסה כדורים בידיים חשופות ולראות אותם הופכים למין קציצה פריכה ומגובשת באפייה למתכון המלא
מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע
מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע

מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי

1 דירוגים
טעמים נועזים של חורף. את הברוקולי החלוט והרענן מוסיפים בשלב ריסוק המרק למתכון המלא
וולש ריירביט על ירוקי השוק של מיכל בוטון ועדינה זוסמן. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
וולש ריירביט על ירוקי השוק של מיכל בוטון ועדינה זוסמן. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

וולש ריירביט – טוסט עם ממרח גבינה ובירה על ירקות שוק

4 דירוגים
וולש ריירביט הוא מאכל פאבים אנגלי - גבינה עם בירה ותבלינים על טוסט למתכון המלא
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל

בין תאילנד לצרפת: ירקות חלוטים שבמקום רוטב דגים מוגשים עם רוטב צרפתי על בסיס חמאה וחומץ פטל למתכון המלא

עדשים שחורות עם ירקות צלויים

מנת ירקות המוגשת עם טוויסט מפתיע של קציפת גבינת עיזים, קלה להכנה ומהווה ארוחה מלאה ומאוזנת גם ללא תוספת בשר למתכון המלא
ריבועי אטריות אורז עם סינטה בקר וברוקולי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
ריבועי אטריות אורז עם סינטה בקר וברוקולי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

אטריות אורז מוקפצות עם סינטה וברוקולי

6 דירוגים
רוטב הצדפות מחמיא מאוד לירקות ירוקים ומעניק לאטריות האורז טעם נפלא למתכון המלא
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון

גרסה חורפית לסלט לחם איטלקי, שחוגגת את המיטב של העונה - קייל, ברוקומיני, עלי חמציץ ואספרגוס למתכון המלא
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק

2 דירוגים
שילוב עם המון ירוקים חלוטים מוסיף טעמים חיים ורעננים לשקדי העגל ויוצר מנה הרמונית למתכון המלא

פטוצ׳יני ברוקולי ועגבניות עם גבינה בולגרית

1 דירוגים
אל תתנו לפסטה לחכות לרוטב. מעבירים אותה מיד בתום הבישול אל הרוטב שם היא נעטפת בגבינה הבולגרית ובירקות למתכון המלא
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל

פסטה עם שומר וחמאת ברוקולי-מנטה

9 דירוגים
השומר האפוי נותן קונטרה לחמאת הברוקולי העדינה, ושניהם מתחברים לרוטב לא שגרתי על פסטה פשוטה וטובה למתכון המלא
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר

מתכון למשמרת: פשטידות ברוקולי נימוחות, קלות ומהירות להכנה. והטעם? נפלא. אפשר להשתמש גם בגבינה רזה יותר למתכון המלא