מתכון

אורז עם אטריות

את האורז הטעים הזה מכירים בכל רחבי האימפריה העותומאנית, אלא שהתיבול משתנה גיאוגרפית

אוקטובר 2021
אורז שערות של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
אורז שערות של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

תורכים יסתפקו במלח, ואילו הלבנונים יוסיפו בהראט. אני אוהבת להכין עם דואה (דוקעה) — תערובת תיבול מצרית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר. מוסיפים אטריות ומטגנים תוך כדי בחישה 5 דקות או עד הזהבה. מוסיפים אורז ומטגנים עד שהגרגרים מלבינים.

2

מתבלים, מוסיפים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.

3

בתום הבישול מניחים מגבת תחת המכסה וממתינים 15 דקות לייבוש.