ארוחת ערב בקלי קלות

סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

סלט עגבניות צלויות בטאבון עם פטה ועשבים

סלט שמשלב כמה סוגים של עגבניות שעוברות צלייה עם גבינת פטה איכותית למתכון המלא
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו

תוספת של מיסו לרוטב סאטה אינדונזי משדרגת אותו פלאים והוא מחמיא גם לטופו, דגים מטוגנים או כרובית וירקות צלויים אחרים למתכון המלא
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו

איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו שמצליח להרים באלגנטיות את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה למתכון המלא

מאפינס תפוחי אדמה ובולגרית עם עשבי תיבול וזיתים שחורים

מאפינס מלוחים ים תיכוניים, שמעלים ניחוחות אפייה מפתים, הודות לבלילה עם שלל גבינות איכותיות, זיתים ועשבי תיבול למתכון המלא

ברוסקטת חצילים קלויים, לאבנה עיזים וצ'ימיצ'ורי

שילוב קלאסי של לאבנה וחציל קלוי הופך למנת פתיחה מקומית קלילה ברוח איטלקית. תוספת צ'ימיצ'ורי מעניקה למנה רעננות למתכון המלא

ריזוטו אפוי של דלורית וקייל עם גבינות גרנה פדנו ופטה עיזים

ריזוטו אפוי הוא פתרון מושלם לכל מי שמכין ריזוטו בפעם הראשונה וקצת חושש לטעות למתכון המלא

פולנטה צלויה עם פורטובלו, חלומי וגרנה פדנו

פולנטה איטלקית מקבלת מראה מעודכן ועומק טעמים בזכות טיגון בחמאה ותוספת גבינת גרנה פדנו ושלל פטריות מוקפצות למתכון המלא

בקלוואה גבינות וירקות בקלי קלות

תוך כמה דקות עבודה, עלי פילו יכולים למאפה גבינות מתפצפץ מלא שיכול לעמוד במרכז בראנץ' או ארוחה חלבית למתכון המלא
בייבי לוקוסים צלויים עם עשבים ולימונים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע.
בייבי לוקוסים צלויים עם עשבים ולימונים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע.

בייבי לוקוסים צלויים עם עשבים ולימונים

דגים טריים, עשבים רעננים והרבה מיץ לימון ועגבנייה במנה שלא דורשת שום מיומנות מלבד עין נכונה לבחירת הדג ויד אוהבת, שתרפד אותו בהמון עשבי תיבול למתכון המלא
כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים

המתכון הזה מעצים את הטעם המיוחד של כרוב הניצנים - ויגרום לכם להסתכל עליו לגמרי אחרת למתכון המלא
קציצות תרד, גבינה ואגוזים  של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות תרד, גבינה ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

קציצות תרד, גבינה ואגוזים

קציצות ירוקות, עסיסיות ומלאות טעם. האגוזים מוסיפים להן גוף, פריכות ועניין. מגישים ליד סלט קטן וגביע יוגורט למתכון המלא
  • ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
    ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
  • ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה של שף יוגב ירוס. צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
    ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה של שף יוגב ירוס. צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן

ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה

המאפה הזה יודע להפוך למעדן כל מה שנכנס אליו: קצוות לחם שנותרו במקפיא, שאריות אנטיפסטי מאתמול ו"זנבות" גבינה למתכון המלא

בורקס דפי אורז במילוי תרד, יוגורט וגבינה

הבורקסים האלה הם אחת ההברקות של השנה האחרונה. את מלית התרד אני מבשלת ביוגורט שמייצב אותה ומוסיף עסיסיות וחלבון למתכון המלא
  • פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר
    פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר
  • פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר
    פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר

פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט

לטיולי שבת החברים תמיד מביאים סאג' לאפיית פיתות. ניסיתי להחליף את המים שבבצק ביוגורט וגיליתי שמדובר בנשנוש מנצח למתכון המלא

סלמון במרינדה של יוגורט, אורגנו, לימון וכמון

מנות דגים הן דרך טובה לתת לגוף חלבון מבלי להעיק על הבטן. המרינדה מוסיפה לדג עסיסיות וטעמים רעננים שמחמיאים לו מאוד למתכון המלא
פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי

4 דירוגים
ציפוי טעים ועוקצני (ולא רק בצבעים שלו), שמקבל את ההשראה שלו ממאכלים אסיאתיים אהובים למתכון המלא

עדשים שחורות עם ירקות צלויים

מנת ירקות המוגשת עם טוויסט מפתיע של קציפת גבינת עיזים, קלה להכנה ומהווה ארוחה מלאה ומאוזנת גם ללא תוספת בשר למתכון המלא
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי

המרינדה נצבעת בצהוב רענן בזכות שורש הכורכום הטרי. היוגורט מסייע לבשר העוף להתרכך ובזכותו הוא עסיסי במיוחד למתכון המלא
מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה

3 דירוגים
למרות הנוכחות של תערובת הגראם מסאלה זו לא מנה עם טעם הודי מובהק, אלא מעין שקשוקה מלאה ירקות עם ניחוח עשיר למתכון המלא
  • פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

פיצה קרפ זיתים במחבת

3 דירוגים
פיצה מהירה, בלי שמרים ובלי מנוחה, על בסיס קרפ משובץ בזיתים שתורמים לטעם וגם למרקם למתכון המלא
פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף
פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף

פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים

9 דירוגים
מנה מנצחת: סלמון בתנור עם ציפוי פריך ששומר על עסיסיות הנתח למתכון המלא