מתכון

אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים

בעברי עבדתי כמלצרית בקייטרינג. אני זוכרת את האורז עם הפירות היבשים והשקדים, שהיה כה טעים

ינואר 2016
אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתערובת האגוזים והפירות:

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.

2

מוסיפים את המים והמלח והכורכום מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות ומוסיפים את האפונה קישוא וגזר וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.

3

בינתיים מכינים את תערובת האגוזים והפירות: מחממים במחבת כפית שמן זית מוסיפים את הבצל, הפיסטוקים, השקדים, הצימוקים, התמרים, הסילאן ורכז הרימונים. מבשלים על אש בינונית כ-4 דקות.

4

כשהאורז מוכן, מפזרים עליו את תערובת האגוזים והפירות ומערבבים.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן