מתכון

אורז עם קליפות הדרים, פיסטוקים ושקדים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
אורז עם קליפות הדרים, פיסטוקים ושקדים של מירי נגדי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
אורז עם קליפות הדרים, פיסטוקים ושקדים של מירי נגדי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

לפרסים יש אורז לכל אירוע, האורז הזה נחשב לחגיגי במיוחד והכנתו גם יוצאת דופן

ההכנה כוללת אידוי של האורז עם כוסית של מי זעפרן, שמבשמים אותו בניחוח נפלא.

כך מכינים קליפות תפוזים מיובשות במקום להשליך לפח את קליפות התפוזים מירי פשוט מייבשת אותן 3 ימים בשמש ומבשמת בהן מנות אורז, סלטים ואפילו עוף צלוי. קליפות תפוזים מסוכרות או כאלה שיובשו בתנור לא יניבו אותה תוצאה.אם אתם כבר מייבשים קליפות תפוזים – תכינו כמות גדולה: מסדרים קליפות תפוז (ללא החלק הלבן) חתוכות לז'וליינים על מגש בשכבה אחידה ומניחים במרפסת או על אדן חלון עם אור שמש ישיר. מייבשים 3 ימים, כשבכל יום מערבבים את הקליפות. מאחסנים בשקית אטומה במקפיא עד חודשיים. בעת הצורך מוציאים את הכמות הדרושה להכנת סירופ או לתיבול תבשיל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ קליפות תפוזים מיובשות

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים סירופ תפוזים

1

שמים קליפות תפוזים בסיר קטן, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

2

מחזירים את הקליפות לסיר הריק. מוסיפים 1/4 כוס מים, סוכר ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות עד שמתקבל סירופ.

קולים שקדים ופיסטוקים

3

מחממים מחבת יבשה וקולים שקדים כ־3 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים לצלחת. קולים פיסטוקים כ־3 דקות עד לקבלת גוון זהוב עדין.

מבשלים את האורז

4

מרתיחים שפע מים בסיר גדול עם 2 כפות שמן ומלח, מוסיפים אורז ומבשלים 10 דקות ללא כיסוי לדרגת אל-דנטה. מסננים.

5

מחממים סיר גדול עם כף שמן, מוסיפים את האורז המבושל ומסדרים אותו כתלולית, כך שנשאר מעט רווח בין האורז לדפנות הסיר. על תלולית האורז מניחים כוס קטנה עם 3 כפות מים חמים וחוטי זעפרן. דוחסים מעט את הכוס לתוך האורז כדי לייצב אותה וסוגרים את הסיר במכסה תואם. מבשלים על להבה נמוכה 30 דקות עד שהאורז רך מאוד. מסירים מהכיריים ושומרים בצד את מי הזעפרן.

6

לפני ההגשה שמים בקערה 8 כפות אורז מוכן, יוצקים עליו מי זעפרן חמים ומערבבים בעדינות.

מרכיבים את המנה ומגישים

7

שמים אורז לבן בצלחת הגשה ועליו מפזרים שכבה של אורז מתובל בזעפרן. מפזרים מעל פיסטוקים, יוצקים סירופ עם קליפות תפוזים ומפזרים שקדים מסביב.

8

אפשר להכין את הסירופ, השקדים והאורז יום מראש. סמוך להגשה מחממים ומתבלים חלק מהאורז בזעפרן.