מתכון

אורז פרסי ומשמשים

חיים כהן לימד אתנו להכין אורז פרסי מסורתי, הצלחנו ואנחנו מכורים. פה הכנסנו משמשים מיובשים במקום אפונה ושמיר

אוגוסט 2020
אורז פרסי ומשמשים | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
אורז פרסי ומשמשים | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

חשוב להניח מגבת מעל הסיר ומַטְקָה — רשת מתכת — תחתיו. כמות המים הקטנה במתכון אינה טעות — האורז הפרסי מתבשל על אדים, ולכן הבישול המוקדם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את האורז במסננת תחת מי ברז זורמים ומסננים היטב.

2

מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטרים מי מלח. מוסיפים זעפרן או כורכום וכף שמן. מוסיפים משמשים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות. מסננים ומייבשים את הסיר.

3

יוצקים את השמן הנותר לסיר. מחממים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בזהירות כוס מים ומנענעים כדי לערבב ביניהם. מכבים את האש ומעבירים 2/3 מהנוזל לכלי אחר.

4

מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ועליהן מניחים את האורז בלי להדק ומפזרים באופן שווה בסיר. נועצים ידית כף עץ בכמה מקומות, כדי ליצור ארובות לאדים.

5

מבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 7 דקות או עד שעולים אדים. יוצקים לסיר את שארית הנוזלים ששמרנו, מכסים במגבת ומכסה ומניחים על מטקה. מבשלים שעה על להבה נמוכה.

גיוונים:
• מוסיפים צרור שמיר ו- ¼1 כוסות אפונה (אפשר מהקפאה) במקום המשמשים בשלב האידוי הסופי.
• במקום תפוחי אדמה משתמשים בפרוסות לחם או בקרעי פיתה.