מתכון

אז’אדה

דצמבר 2015
אז’אדה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אז’אדה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

אפשר למרוח על לחם, לטבול בו ירקות או להוסיף למרק לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר

ממרח שום ועירית, מהמטבח של יהודי ספרד – אפשר למרוח על לחם, לטבול בו ירקות או להוסיף למרק לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים לחם, שקדים ושום לפירורים בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, מלח, חרדל ולימון כבוש וטוחנים למחית. מוסיפים שמן לאט מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול (כמו בהכנת מיונז) עד שמתקבל מרקם סמיך עם גושים המזכיר איקרה. מוסיפים עירית, מערבבים ושומרים בקירור. מגישים בצלוחית קטנה עם לחם לצד המרק.