מתכון

אינוולטיני זוקיני

יוני 2016
אינוולטיני זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2016 של "מחלבות גד"
אינוולטיני זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2016 של "מחלבות גד"

גרסה חלבית קלילה לאינוולטיני (גלילות באיטלקית): פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה ואפויות ברוטב עגבניות

לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב

למלית

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הזוקיני:

1

מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.

מכינים את המלית וממלאים:

2

מערבבים בקערה את חומרי המלית. מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן.

מכינים את הרוטב ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס"מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.

5

אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצידי הגלילות מתחילה להזהיב.

אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

את מתכוני השבועות של “גד” איגדנו בחוברת דיגיטלית הניתנת להורדה ללא תשלום לגולשי אתר “על השולחן”!