מתכון

אינטיאס כבוש

את המתכון הזה אפשר להכין לא רק עם אינטיאס, אלא גם עם פלמידה לבנה או אדומה, ועם כל דג אחר שאוהבים

2,208 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
אינטיאס כבוש של שף אסף גבאי | צילום: שני בריל
אינטיאס כבוש של שף אסף גבאי | צילום: שני בריל

"במנות דג אני אוהב להשתמש בשמן זית של אנשי הזית – הוא לא חזק, לא משתלט מדי ומשאיר את מרכז הבמה לדגים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלטון קולורבי־צנון

אופן ההכנה

מכינים תערובת כבישה

1

מערבבים בקערה מלח, סוכר וזרעי שומר.

2

מניחים דג בתבנית עמוקה ורחבה, מצפים היטב בתערובת הכבישה, עוטפים את התבנית בניילון נצמד וכובשים במקרר 72 שעות. לאחר מכן שוטפים את הדג מתערובת הכבישה ופורסים דק.

מכינים את הסלטון

3

מערבבים בקערה קולורבי, צנוניות, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

4

מניחים את פרוסות הדג על צלחות הגשה, מניחים מעל שתי כפות מהסלטון, מזלפים את יתר שמן הזית ומגישים.