מתכון

איקרה של דליקטסן

הסלט הבלקני הזה הוא בעצם סוג של מיונז, רק על בסיס ביצי דגים במקום חלמונים

אוקטובר 2021
איקרה  של הדליקטסן צילום: עידית בן עוליאל
איקרה של הדליקטסן צילום: עידית בן עוליאל

כמו בכל מיונז, המפתח הוא זילוף אטי וסבלני של השמן תוך כדי טחינה. שימו לב: את ביצי הדגם מתחילים להשרות 8 שעות מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים בנפרד למשך לילה ביצי הרינג ולחם במים עד כיסוי. מעבירים את הביצים למסננת כדי להיפטר מכל הנוזלים ומניחים במקרר. סוחטים היטב את הלחם.

2

טוחנים במעבד מזון את ביצי הדגים, הלחם, בצל ומיץ לימון לתערובת אחידה. מוסיפים שמן בהדרגה וממשיכים לעבד עד קבלת תערובת קרמית במרקם מיונז. מוסיפים מלח לפי הטעם.

3

מערבבים את האיקרה עם בצל ירוק ומגישים. אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע.