הרבה יותר ממנות קטנות: סלטים ומאזטים בקלי קלות

הם יכולים להוות פתיח מצוין לארוחה ולפעמים הם ארוחה בפני עצמה. מבחר סלטים ומאזטים שצובעים וממלאים את השולחן
ספטמבר 2020
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו

איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו שמצליח להרים באלגנטיות את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה למתכון המלא
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית

מאזט קטן וחמוד, שבמבט ראשון קצת מזכיר קוביות פטה בשמן זית - אבל כשטועמים אותו מרגישים שמדובר במשהו קצת אחר למתכון המלא
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, אבן יוגורט ולימון פרסי

הג'מיד (אבן יוגורט) בעצם משמש בתור המלח של המנה והלימון הפרסי מעניק חמצמצות במקום מיץ לימון למתכון המלא
כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים

המתכון הזה מעצים את הטעם המיוחד של כרוב הניצנים - ויגרום לכם להסתכל עליו לגמרי אחרת למתכון המלא
סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס

תנו לסלק את הזמן שלו בתנור, והוא יפיק מעצמו טעמים מופלאים, שיתחדדו עוד יותר על רקע התפאורה שתבוא בהמשך למתכון המלא
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

חטיפי פלפלים ממולאים

פלפלונים מתוקים, קטנים, חמודים וצבעוניים, בדיוק בגודל ובצורה שמתאימים לשמש כלי קיבול למלית וליצור את החטיף המושלם למתכון המלא
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה

פלפלים חריפים ממולאים בקראסט שקדים, עשבי תיבול וטולום

מנה יפהפייה לתחילת הארוחה - החריפות של הפלפלים והמליחות העדינה של הגבינה פותחים את התיאבון וסוללים את הדרך למנות הבאות למתכון המלא
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

סלט ארטישוק ירושלמי של רושפלד

גרסה מקומית לסלט הגזר המרוקאי החריף, כאשר כאן הגזר מוחלף בארטישוק ירושלמי שמתבשל עם אריסה מתוקה למתכון המלא
מרוות ירושלים ממולאת בטלה ואורז של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה
מרוות ירושלים ממולאת בטלה ואורז של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה

מרוות ירושלים ממולאת בטלה ואורז – אלסיין

2 דירוגים
אלסיין בערבית היא מרוות ירושלים - צמח בר בעל עלים גדולים וקטיפתיים המשמשים להכנת ממולאים למתכון המלא
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קייל בתבלינים ושום קונפי

עלי קייל מוקפצים בשמן זית, זרעי כמון שלמים, שום קונפי וקליפת לימון מגוררת ומקבלים תוספת מופלאה למנה העיקרית למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קולסלואו מהסרטים

2 דירוגים
המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
טרטר עגל עם טחינה, זיתים וזרעי עגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
טרטר עגל עם טחינה, זיתים וזרעי עגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

טרטר עגל עם טחינה, זיתים וזרעי עגבניות

הקלאסיקה הצרפתית בתחפושת מזרח תיכונית: את החלמון מחליפה טחינה ואת מקומם של הצלפים תופסים זיתים ועגבניות למתכון המלא
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר

2 דירוגים
החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני למתכון המלא
גזר צלוי בתיבול אסיאתי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
גזר צלוי בתיבול אסיאתי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

גזר צלוי בתיבול אסיאתי

3 דירוגים
טיגון קצר של גזר מוציא ממנו מתיקות ועושר טעמים שלא נמצא בגרסתו הטרייה. הרטבים האסיאתיים מעצימים ומעמיקים את הטעמים למתכון המלא
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

פטריות מלך היער מוחמצות

3 דירוגים
הפטריות הבשרניות והיפות הן בסיס מעולה למגוון מנות, אבל כשהפטרייה עומדת בפני עצמה אפשר להבחין בטעמיה האדמתיים למתכון המלא
חגיגת שרי, מוצרלה ועשבי תיבול של עופרי זוטא | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
חגיגת שרי, מוצרלה ועשבי תיבול של עופרי זוטא | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

חגיגת שרי, מוצרלה ועשבי תיבול

2 דירוגים
שלל עגבניות שרי בכמה צבעים יוצרות סלט ססגוני וטעים. הרוטב הפיקנטי מדגיש את המתקתקות הטבעית של העגבניות למתכון המלא
סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס

מה שטוב לממרח החומוס (כמון, שום, פטרוזיליה ולימון) מצוין גם לתיבול גרגרי חומוס חמים למתכון המלא
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

עלי גפן ממולאים לאבנה

3 דירוגים
עלי גפן (דואלי בערבית) במלית קרה. חשוב להקפיד לבשל ולרכך את העלים לפני המילוי מכיוון שהם לא עוברים בישול בהמשך למתכון המלא
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

קישואים צלויים ביוגורט – קוסא בג'וז ולבן

3 דירוגים
החיבור בין קישואים ליוגורט קיים במנות רבות במטבח הלבנטיני. הסלט הקריר והמרענן הזה טעים אף יותר יום אחרי הכנתו למתכון המלא
בנדורה וביתנג'אן - מתבל עגבניות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
בנדורה וביתנג'אן - מתבל עגבניות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מְתָּבַּל עגבניות וחצילים – בנדורה וביתנג'אן

3 דירוגים
את העגבניות מייבשים בתנור ואז הן עוברות טיגון–בישול המעניק להן טעם מקורמל מתקתק שמאזן את החצילים השרופים למתכון המלא
במיה ביל'זית- סלט במיה ורכז רימונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
במיה ביל'זית- סלט במיה ורכז רימונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

סלט במיה ורכז רימונים – במיה ביל'זית

1 דירוגים
ירק בשמן זית הוא ז'אנר מאוד פופולרי במטבח הלבנטיני. טיגון הבמיה שומר על המרקם המוצק ומעדן את הריריות למתכון המלא
בסארה- ממרח פול ומלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
בסארה- ממרח פול ומלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בסארה – ממרח פול ומלוחייה

1 דירוגים
העמילן שבפול סופג את המרקם הרירי של המלוחייה (כאן משתמשים בעלים מיובשים) כך שמתקבל מרקם קטיפתי שמזכיר חומוס למתכון המלא
סיגרים של דג ים עם צזיקי צנוניות של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
סיגרים של דג ים עם צזיקי צנוניות של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

סיגרים של דג ים עם צזיקי צנוניות

2 דירוגים
הפסטלים אף פעם לא מתים, הם רק משתנים. עם מלית דג מתובלת לצד צזיקי ארומטי וקליל הם הופכים למנה קיצית ונפלאה למתכון המלא
ממרח סקורדליה (שום ותפוחי אדמה) של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
ממרח סקורדליה (שום ותפוחי אדמה) של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

סקורדליה — ממרח תפוחי אדמה ושום

ברוב הגרסאות של סקורדליה מוסיפים לתערובת לחם ושקדים פרוסים. כאן — לא, ולכן המרקם יוצא עדין וקרמי יותר למתכון המלא
סלט חם של מנגולד, עגבניות שרי וקייל. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
סלט חם של מנגולד, עגבניות שרי וקייל. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

סלט חם של מנגולד, עגבניות שרי וקייל

נסו לשלב את הקייל במנות שאתם נוהגים להכין עם עלים ירוקים כמו מנגולד ותרד, הוסיפו לכל מרק או שלבו בסלט ירוק. למתכון המלא