מתכון

אנטיפסטי סלקים צלויים ואיקרה

ספטמבר 2020
אנטיפסטי סלקים צלויים ואיקרה של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אנטיפסטי סלקים צלויים ואיקרה של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הסלק צובע בוורוד איקרה שכל ביס ממנה הוא מופע זיקוקין: ביצי הדגים מתפצחות בפה ושורש החזרת שולח דקירות חריפות

חוץ מהערכים הסימבוליים שלו (מסלק אויבים) הסלק הוא גם יופי של דרך לפתוח ארוחה — המתיקות שלו פותחת את התיאבון בלי למלא את הבטן ולהשאיר את החך עם רושם דומיננטי מדי. בפסח אני ממליץ לדבוק בסלק אורגני, כי בשל הביקוש הגדול לסלק בתקופה זו מגיעים לשווקים סלקים מנופחים ועציים. הם הושקו בדחיפה כדי שיגדלו מהר — שיטה שגורמת להם לאבד המון טעם ומשנה להם את המרקם.

שימו לב, יש לקרר את תערובת האיקרה והחזרת לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים סלקים בשפע מים על להבה נמוכה כ-40 דקות עד שהם מתרככים. מצננים.

2

פותחים את גבעול הבצל הירוק לאורכו, כך שיתקבל מלבן, וחותכים לרצועות דקיקות בעובי שערה.

3

מערבבים שורש חזרת עם איקרה ומניחים במקרר ל-20 דקות ועד לילה.

4

קולפים את הסלקים, חותכים לרבעים ומניחים בתבנית. מזלפים עליהם שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

5

אופים כ-15 דקות ומצננים.

6

סמוך להגשה מסדרים את רבעי הסלק על צלחת הגשה. על כל רבע עורמים תלולית קטנה של איקרה, בין הסלקים מניחים את הבצל ירוק ומפזרים מעט מלח גס.