מתכון

אסאדו בירקות שורש ורוטב עגבניות

דצמבר 2018
2 דירוגים
אסאדו בירקות שורש ורוטב עגבניות של גיא גמזו צילום: בועז לביא
אסאדו בירקות שורש ורוטב עגבניות של גיא גמזו צילום: בועז לביא

מנה מרשימה לאירוח שתתגאו להניח במרכז השולחן. טעימה כמו שהיא, וגם עם פסטה בצד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב עגבניות

לרוטב עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לרוטב העגבניות

1

מטגנים במחבת עם שמן זית את השום והבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

לבשר

2

מחממים תנור ל–180 מעלות. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית על אש בינונית כ–5 דקות. צורבים במחבת את רצועות האסאדו על הצד השומני עד להשחמה חלקית.

3

מניחים את רצועות הבשר בתבנית אפייה. קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה ומוסיפים אותם בשלמותם לתבנית ליד הבשר. מוסיפים את ראשי השום ויוצקים על הכל את רוטב העגבניות. מכסים בנייר כסף או במכסה ואופים בתנור במשך 3 שעות.

4

מוציאים את התבנית מן התנור ומורידים בעדינות את נייר הכסף. לוקחים כף מן הרוטב שבתבנית ומושחים שוב על רצועות הבשר. מכניסים לתנור לחצי שעה נוספת.

הצעת הגשה

5

טעים מאוד לאכול את הבשר כמו שהוא, אבל מומלץ לקרוע את הבשר מן העצם ולהגיש בליווי פסטה בשילוב עם רוטב העגבניות.