מתכון

אצבעות באונטי

מרץ 2020
2 דירוגים
אצבעות באונטי של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אצבעות באונטי של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כדי להגיע למראה של הממתק המקורי, חתכתי את המשטח לאצבעות, אבל אפשר לשחק עם הגדלים והצורות

כדי שהחטיף ייראה ממש כמו הבאונטי, אפשר לצפות את כולו בשוקולד.

גיוונים: 

 לגרסת הפרווה: מחליפים את השמנת המתוקה ב-1/2 פחית של חלב קוקוס.

• לחטיף המצופה כולו בשוקולד: מניחים את האצבעות על רשת. מחממים 250 גרם שוקולד מריר קצוץ ו-250 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל או על ביין מארי, מערבבים ויוצקים את הגנאש החם על החטיפים הקפואים. מעבירים מייד למקפיא להתייצבות

תבנית בגודל 27×33 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס

למלית

לגנאש

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מביאים לרתיחה סוכר, מלח ומים בסיר עמוק. מוסיפים תמצית וניל וחלב קוקוס ומביאים לרתיחה שנייה. מוסיפים קוקוס טחון ומבשלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהקוקוס נטמע והנוזלים מצטמצמים מעט (זהירות! התערובת עלולה להתיז). מכבים את האש ומצננים כ-30 דקות.

בינתיים מכינים את הבסיס

2

ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי.

3

טוחנים קורנפלקס לאבקה במעבד מזון, מערבבים עם נוגט והשוקולד המומס ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקפיא ל-30 דקות.

4

יוצקים את המלית על הבסיס הקפוא ומחזירים להקפאה של שעתיים לפחות.

מכינים את הגנאש

5

מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים אבקת נס קפה וממתינים דקה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על תערובת הקוקוס ומקפיאים לילה עד להתייצבות.

6

חותכים את הבאונטי בסכין ארוך וחד לאצבעות בגודל 9X3 ס”מ. שומרים עד חודש בקופסה אטומה במקפיא או שבוע במקרר.