מתכון

אצבעות שוקולד בקרמל קלמנטינות

ינואר 2016
אצבעות שוקולד בקרמל קלמנטינות
אצבעות שוקולד בקרמל קלמנטינות

את העוגה הזאת חותכים למנות בגודל אצבע, ומכאן שמה. אפשר גם להכין בתבנית עגולה ופשוט לפרוס כמו עוגה רגילה (משולשים)

את העוגה הזאת חותכים למנות בגודל אצבע, ומכאן שמה. אפשר גם להכין בתבנית עגולה ופשוט לפרוס כמו עוגה רגילה (משולשים).

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

לגנאש:

לקרמל קלמנטינות:

להגשה:

לבסיס:

לגנאש:

לקרמל קלמנטינות:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

ממיסים שוקולד לבן בסיר כפול (ביין מארי).

2

במקביל גורסים קורנפלקס במעבד מזון. מוסיפים את השוקולד המומס ופרלינה. מעבדים רק עד שהחומרים מתאחדים (התערובת צריכה להישאר עם גושים, ולא להפוך למחית).

3

משטחים את התערובת בתבנית ומיישרים. מצננים.

מכינים את הגנאש:

4

מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד, מחכים 2 דקות ומערבבים היטב. מקררים ויוצקים על הבסיס. מעבירים למקרר.

5

מכינים קרמל קלמנטינות: מבשלים סוכר עם מעט מים על אש נמוכה, עד שמתקבל נוזל חום בהיר.

6

במקביל מחממים מעט את מיץ הקלמנטינות בסיר אחר (אפשר גם במיקרוגל). מוסיפים את המיץ לסיר הראשון, כשהקרמל מקבל צבע חום בהיר. מבשלים כמה דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים במחצית.

מרכיבים את המנה ומגישים:

7

מחלקים את העוגה ל-12 משולשים (לפריסה יפה טובלים סכין במים רותחים). יוצקים מעט סירופ קרמל בכפית על צלחות הגשה שטוחות, מניחים משולש מן העוגה ולידו כדור גלידה.

גיוון: אם רוצים להכין אצבעות שוקולד, מכינים את העוגה בתבנית מלבנית – כך הפריסה לאצבעות תהיה נוחה יותר.