מתכון

מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס

אפריל 2019
2 דירוגים
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

השף ארז תורג'מן במתכון לפינגר פוד חגיגי לכבוד חג השבועות

כלים: שק זילוף עם צנתר 2 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק רבוך

לקרם שמנת אבוקדו

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בצק רבוך:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מביאים לרתיחה בסיר את המים יחד עם החמאה והסוכר. לאחר שהחמאה נמסה במים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

3

מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, ובעזרת וו לישה מערבבים כ-2 דקות לצורך הוצאת אדים וצינון המסה.

4

מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו, ומערבבים עד לקבלת בצק רבוך אחיד, אלסטי וחלק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק 2 ס"מ.

5

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזליפים עליה פסי בצק באורך 8 ס"מ עם מרווחים זה מזה (האקלרים תופחים בזמן האפייה).

6

אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות - חשוב מאוד לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.

קרם:

7

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת אוורירית והמסה מתייצבת.

8

טועמים ומתקנים תיבול, ומעבירים לשקית זילוף.

הרכבת האקלרים:

9

חותכים את כיפת האקלר בקצה הגבוה ומשאירים בסיס בלבד.

10

מזלפים לתוך האקלר האפוי את קרם השמנת-אבוקדו.

11

מקשטים באספרגוס ירוק חלוט וחתוך, חתיכות ארטישוק וחתיכות אשכולית אדומה.