בקטנה

מנות קטנות לאירוח

לארוחת נשנושים מפנקת - אספרנו עבורכם שלל מנות שאפשר להקטין
נובמבר 2019

אם אתם מאמינים שדברים טובים מגיעים באריזות קטנות – הגעתם למקום הנכון. רעיונות לאירוח עם מנות קטנות וחינניות בגודל ממזרי: מיני קישים, קובה מוקטן, מיני מרקים, סופגניות ביס, המבורגרים קטנטנים, פרעצלים קטנים ועוד שלל הפתעות ותופינים לאורחים.

סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

סלט עגבניות צלויות בטאבון עם פטה ועשבים

סלט שמשלב כמה סוגים של עגבניות שעוברות צלייה עם גבינת פטה איכותית למתכון המלא

מטבל גבינת פטה ויוגורט מוקצף

המטבל הזה הוא אחת מההמצאות המבריקות שמסתובבות ברשת: השילוב בין פטה, ליוגורט ולשמן זית מניב ממרח נפלא ורענן למתכון המלא

ברוסקטת חצילים קלויים, לאבנה עיזים וצ'ימיצ'ורי

שילוב קלאסי של לאבנה וחציל קלוי הופך למנת פתיחה מקומית קלילה ברוח איטלקית. תוספת צ'ימיצ'ורי מעניקה למנה רעננות למתכון המלא

ברוסקטה עם פסטו ברוקולי וסטייק מלך היער

ברוסקטה צמחונית אלגנטית ומפתיעה - פסטו ברוקולי בעם טעמים עדינים-מתקתקים נותן את הבמה לפטריית מלך היער בשרנית וביצה רכה למתכון המלא
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית

מאזט קטן וחמוד, שבמבט ראשון קצת מזכיר קוביות פטה בשמן זית - אבל כשטועמים אותו מרגישים שמדובר במשהו קצת אחר למתכון המלא
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר

טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים

השידוך בין ענבים לעלי גפן טריים וחמצמצים הוא מופלא. כאן הפכתי אותו למנה ראשונה קלילה ומלאה בטעמים ים תיכוניים למתכון המלא

טארטלטים וניל ופירות יער

בצק פריך, קל להכנה ופשוט לתפעול; קרם וניל מהיר, שצריך מעט צינון; ופירות יער, שהופכים לאקססוריז מלאי טעם למתכון המלא
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים

במה ממלאים פטריות? בגבינה, ברור. אבל לא רק: הפעם הפכנו את המלית לקדרה צמחונית שלמה למתכון המלא
מיני אקלר מלוח במילויים שונים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
מיני אקלר מלוח במילויים שונים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

מיני אקלר מלוח במילויים שונים

לחמניות קטנות, קלילות וחמודות, שמכינים מבצק הפחזניות המלוח. הסנדוויץ’ שלכם מעולם לא היה נימוח יותר למתכון המלא
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות

בחוץ אטריות קדאיף, בפנים ביס מוצרלה עם בזיליקום וזיתי קלמטה למתכון המלא
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

חטיפי פלפלים ממולאים

פלפלונים מתוקים, קטנים, חמודים וצבעוניים, בדיוק בגודל ובצורה שמתאימים לשמש כלי קיבול למלית וליצור את החטיף המושלם למתכון המלא
קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג

אין כנראה בית בישראל שאין בו אבטיח בקיץ. כולנו נהנים מהחלק האדום אבל בתרבויות מסוימות החלק הלבן והקליפה נחשקים לא פחות למתכון המלא

סשימי דג ים ומטבל יוגורמה עיזים

מגישים למרכז השולחן מגש מרשים של סשימי, מטבל יוגורט רענן ופרוסות בגט וכל סועד מרכיב לעצמו את הביס המושלם למתכון המלא
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית

2 דירוגים
תחתית הארטישוק הופכת לתבנית, שבתוכה נאפות אטריות שעועית שסופגות לתוכן את הארומה והטעם של הירק למתכון המלא
מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי. צילום: אילן נחום
מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי. צילום: אילן נחום

מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי

3 דירוגים
את הלחמניות הגאוניות האלה מכינים ב-5 דקות ללא התפחה או מאמץ מיוחד. אחר כך הופכים אותן לכריכונים וממלאים במה שמתחשק למתכון המלא
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר

2 דירוגים
החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני למתכון המלא
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

פטריות מלך היער מוחמצות

3 דירוגים
הפטריות הבשרניות והיפות הן בסיס מעולה למגוון מנות, אבל כשהפטרייה עומדת בפני עצמה אפשר להבחין בטעמיה האדמתיים למתכון המלא
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות

3 דירוגים
מערבבים שמרי בירה עם מים וחומרי טעם ומקבלים גבינה רכה ודשנה שנחמד למלא בה עלי אנדיב למתכון המלא
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס

2 דירוגים
השף ארז תורג'מן במתכון לפינגר פוד חגיגי לכבוד חג השבועות למתכון המלא
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר

מתכון למשמרת: פשטידות ברוקולי נימוחות, קלות ומהירות להכנה. והטעם? נפלא. אפשר להשתמש גם בגבינה רזה יותר למתכון המלא