מתכון

ארטישוקים מטוגנים ולאבנה ביתית של "האחים"

בסלט הזה אסף דוקטור מטגן קלות ארטישוקים רומאיים בתחמיץ עם פטרוזיליה ושום ומגיש עם לאבנה שהוא מכין בעצמו

36,764 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
ארטישוקים מטוגנים ולבנה ביתית של "האחים". צילום: דניאל לילה
ארטישוקים מטוגנים ולבנה ביתית של "האחים". צילום: דניאל לילה

הלאבנה של אסף

  1. מערבבים ליטר יוגורט בקר עם קמצוץ מלח ומעט מלח לימון, טועמים ומוודאים שהיוגורט חמצמץ יותר.
  2. פורסים מגבת מטבח נקייה או חיתול בד בתוך מסננת. יוצקים את היוגורט ומניחים את המסננת מעל קערה. מקפלים את שולי המגבת כך שתכסה את היוגורט ועוטפים את הקערה כולה (ואת המסננת) בניילון נצמד.
  3. מניחים במקרר למשך 12 שעות לפחות עד שהיוגורט מתמצק. מעבירים בעזרת מרית או כף לקופסה או לצנצנת אטומה. שומרים במקרר לפחות שבוע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את לבבות הארטישוק מנוזל השימור, חותכים לרבעים ומייבשים בנייר סופג.

2

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה גבוהה, מוסיפים את רבעי הארטישוק בעדינות ומטגנים כדקה עד שמזהיבים מעט.

3

מוציאים את הארטישוקים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת כדי להיפטר מעודפי השמן. מצננים מעט ומערבבים עם פטרוזיליה, שום ומלח.

4

מסדרים לאבנה במרכז צלחת הגשה גדולה. מניחים עליה את הארטישוקים ומגישים מייד.