הלאבנה של אסף
- מערבבים ליטר יוגורט בקר עם קמצוץ מלח ומעט מלח לימון, טועמים ומוודאים שהיוגורט חמצמץ יותר.
- פורסים מגבת מטבח נקייה או חיתול בד בתוך מסננת. יוצקים את היוגורט ומניחים את המסננת מעל קערה. מקפלים את שולי המגבת כך שתכסה את היוגורט ועוטפים את הקערה כולה (ואת המסננת) בניילון נצמד.
- מניחים במקרר למשך 12 שעות לפחות עד שהיוגורט מתמצק. מעבירים בעזרת מרית או כף לקופסה או לצנצנת אטומה. שומרים במקרר לפחות שבוע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים את לבבות הארטישוק מנוזל השימור, חותכים לרבעים ומייבשים בנייר סופג.
2
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה גבוהה, מוסיפים את רבעי הארטישוק בעדינות ומטגנים כדקה עד שמזהיבים מעט.
3
מוציאים את הארטישוקים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת כדי להיפטר מעודפי השמן. מצננים מעט ומערבבים עם פטרוזיליה, שום ומלח.
4
מסדרים לאבנה במרכז צלחת הגשה גדולה. מניחים עליה את הארטישוקים ומגישים מייד.