מתכון

אריסה ביתית

יוני 2017
1 דירוגים
אריסה ביתית. צילום: דניאל לילה
אריסה ביתית. צילום: דניאל לילה

האריסה פשוטה להכנה, מרובת טעמים ומהווה תוספת נהדרת לכל תבשיל שיצא לכם טיפה “שטוח”

החריף הבסיסי ביותר של מיכל, שתמיד נמצא במקרר ועל השולחן. האריסה פשוטה להכנה, מרובת טעמים ומהווה תוספת נהדרת לכל תבשיל שיצא לכם טיפה “שטוח”. כפית או שתיים של אריסה לא יהפכו את סיר התבשיל לחריף, אך יעצימו ויחדדו את הטעמים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוטמים ראשי הפלפלים ומנקים מגרעינים (עובדים עם כפפות).

2

משרים את הפלפלים במים למשך 30 דקות עד שעה. מסננים.

3

טוחנים את הפלפלים טחינה כפולה במטחנת בשר לתוך קערה.

4

מוסיפים שום, כמון, זרעי כוסברה ומלח. מערבבים היטב על ידי לישה בידיים עטויות כפפות. מוסיפים שמן ולשים היטב עד שהוא נטמע בתערובת.

5

מעבירים לצנצנת ושומרים עד שנה במקרר.