מתכון

בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו

מכינים בריוש ענק בתוך סיר ג’חנון ופורסים אותו לדסקיות, מכסים בקרם לוז-תפוז, בתפוזים ובשטרויזל ושולחים לאפייה

אוקטובר 2021
בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו של מאפיית
“מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)
בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)

בוסטוק הוא קינוח שמורכב מבצק בריוש, קרם ושטרויזל שנאפים יחד. קצת עבודה, אבל זה טעים כמו שרק קינוח שקוראים לו בוסטוק יכול להיות. אם מעדיפים לוותר על הכנת בריוש בבית, אפשר לקנות מוכן, לחצות ולהכין כמנות אישיות. משתמשים בסיר ג'חנון או תבניות בקוטר 17 ס"מ (ואפשר גם בקופסאות שימורים נקיות).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריוש

לשטרויזל קקאו:

למי סוכר

לקרם לוז - תפוז (במתכון זה נשתמש ב-150 גרם מהקרם שיתקבל)

להרכבה

אופן ההכנה

מכינים בריוש

1

מערבלים חלב, ביצים, חלמון ושמרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית. מוסיפים 140 גרם (1 כוס) קמח ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את יתר הקמח, סוכר ומלח ומערבלים כ-8 דקות לבצק חלק שמתאגד סביב וו הלישה. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ותוך כדי ערבול (מוסיפים קוביית חמאה רק כשהקודמת נטמעת). ממשיכים ללוש כמה דקות עד שהבצק מבהיק ומתאגד שוב סביב וו הלישה.

2

מכסים את הקערה באופן רופף בשקית ניילון ומתפיחים במקרר ל-6 שעות לפחות ועד 12 שעות.

3

משמנים פחית שימורים גדולה ונקייה (או סיר ג’חנון) בקוטר 17 ס”מ בחמאה. מניחים בתחתית עיגול נייר אפייה ומרפדים את הדפנות ברצועת נייר אפייה. מניחים את הבצק בתחתית הכלי ומשטחים מעט, כך שיכסה את כל התחתית.

4

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-3 שעות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות

6

אופים 20 דקות עד שהבריוש שחום. מצננים ומחלצים את הבריוש. משאירים את התנור פועל.

מכינים שטרויזל קקאו

7

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לפירורי בצק. שומרים במקרר.

מכינים מי סוכר

8

מערבבים סוכר ומים רותחים עד המסה.

מכירים קרם לוז - תפוז

9

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ואוורירית (כ-4 דקות). מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהן נטמעות. מוסיפים אבקת שקדים, אבקת לוז וקורנפלור ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים רום וקליפת תפוז ומערבלים.

מרכיבים את העוגה ואופים

10

מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. פורסים את הבריוש ל-4 פרוסות בעובי 2 ס”מ ועורכים אותן בתבניות. מברישים במי הסוכר (בלי להציף). יוצקים קרם לוז-תפוז (מותירים שוליים דקים), מפזרים פירורי עוגיות ומסדרים מעל פילטים של תפוז. מפזרים שטרויזל קקאו.

11

אופים כ-30 דקות עד שהקרם מתמצק והתפוזים מזהיבים מעט.