מתכונים

קינוחי חורף

מיטב המתוקים שיעשו לכם חם בבטן
טארט תפוחי עץ ודבש עם קרם מסקרפונה של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו
טארט תפוחי עץ ודבש עם קרם מסקרפונה של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו
מתכון

אי צף קרמל

views 2,421
מתכון

פאי תפוחים אומברה

views 20,947
ינואר 2019

חורף זה לא רק מרקים ותבשילים – קבלו את הקינוחים שיעשו לכם חם בבטן ובלב כשבחוץ קר והרוח מנשבת. המלצה שלנו: נצלו היטב את פירות העונה. אה, ושבו קרוב לתנור האפייה.

5
פּוֹבִיטיצה של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר
פּוֹבִיטיצה של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

פּוֹבִיטִיצָה - עוגת שמרים ואגוזים מסלובניה

בעיניי, העוגה הזאת היא האימא של כל עוגות השמרים. הסוד שלה הוא בצק גמיש מאוד, שנמתח ליריעה גדולה ודקה, ממולא ומגולגל עשרות גלגולים למתכון המלא
7
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן

קינוח קליל ומקומי, קצת קרמי, קצת חמצמץ וקצת פריך - ביס שהוא סיום מצוין לארוחה למתכון המלא
18
בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו של מאפיית
“מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)
בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)

בוסטוק קרם לוז-תפוז, פרוסות תפוז ושטרויזל קקאו

מכינים בריוש ענק בתוך סיר ג’חנון ופורסים אותו לדסקיות, מכסים בקרם לוז-תפוז, בתפוזים ובשטרויזל ושולחים לאפייה למתכון המלא
22
טאטן אישי של בננות וברנדי של מיכל מוזס. צילום: Shutterstock.
טאטן אישי של בננות וברנדי של מיכל מוזס. צילום: Shutterstock.

טאטן אישי של בננות וברנדי

ההכנה של טאטן בננות פשוטה יותר מהכנת טאטן תפוחים מכיוון שלא צריך לבשל את הבננות בתוך הקרמל, ואגוזי הפקאן בבצק משלימים את טעם הבננה ומוסיפים ממד נוסף של פריכות למתכון המלא
24
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קרמבל סולת ואגסים ביין לבן

אגסים ביין לבן ותבלינים וקרמבל סולת הם הבסיס לקינוח הנהדר הזה. אם רוצים להפוך אותו לעשיר יותר מוסיפים קרם שקדים למתכון המלא
26
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

פודינג לחם איטלקי עם תפוחים, פקאנים וחמוציות

התשובה האיטלקית ל"ברד פודינג" — מושקעת וארומטית עם תבלינים וקליפות הדרים למתכון המלא
31
קראמבל אגסים, מרציפן ודובדבני אמרנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
קראמבל אגסים, מרציפן ודובדבני אמרנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

קראמבל אגסים, מרציפן ודובדבני אמרנה

5 דירוגים
מוסיפים לבצק מרציפן ושיבולת שועל ואת הפירות מקרמלים לפני האפייה, וזה נתן להם להם טעם וארומה עמוקים שמזכירים טארט טאטן למתכון המלא
39
גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת

4 דירוגים
רצינו לשחק עם השטרודל הקלאסי ולהגיש אותו בצורה חדשה. כך נולד הקינוח הזה - גראטן תפוחי עץ וטופי על בצק פריך למתכון המלא
40
  • אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה

קינוח חורפי שהוא טייק אוף על הסנגריה - יין אדום מבושל עם תבלינים שהופך לרוטב סמיך ומוגש עם אגסים בשלים וקצפת למתכון המלא
50
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

טארט שקדים ואגסים טבעוני

5 דירוגים
קרם שקדים בלי חמאה? זה אפשרי ואפילו יותר טעים - מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ומגדילים את כמות השקדים למתכון המלא
54
סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים

2 דירוגים
לכבוד החנוכה: השף אורגד רואש מדן גורמה מציג מתכון לסופגניות משודרגות למתכון המלא
59
מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו

מרנג שקדים, מוס מסקרפונה ותותים

דיוויד פרנקל מגיש מתכון למרנג שקדים מענג, ללא גלוטן כמובן, שיסגור לכם כל ארוחה בצורה הכי מתוקה שאפשר למתכון המלא
62
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג עם רוטב טופי

שף־קונדיטור עמית ליברמן אימץ את שילוב הטעמים והמרקמים למנת הברד פודינג הקלה להכנה והמענגת הזו למתכון המלא
63
חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק

3 דירוגים
גרסה ישראלית לחבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט עיזים חמצמצה שמאזנת את מתיקות החבושים. למתכון המלא
64
קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים

הקינוח המושלם לחורף: תותים, תבלינים ופקאנים בקינוח אחד חמים שמתחסל בשניות למתכון המלא
66
עוגת שיש יוגורט, לימון ונענע של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת שיש יוגורט, לימון ונענע של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגת שיש יוגורט, לימון ונענע

13 דירוגים
לימון ויוגורט משתלבים היטב בטעמים החמצמצים. מומלץ לאפות את העוגה בחום לא גבוה כשעה למתכון המלא
67
טארט תפוחים, חמאה וסוכר של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טארט תפוחים, חמאה וסוכר של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

טארט תפוחים, חמאה וסוכר

מתכון של השף הצרפתי רובושון, ששם חומר גלם צנוע כמו תפוח עץ במרכז הבמה. זאת כנראה עוגת התפוחים הכי קלה שיש למתכון המלא