מתכון

בוקרונס – אנשובי כבושים בחומץ בן יין

מרץ 2020
1 דירוגים
בוקרונס של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן
בוקרונס של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן

קשה לעמוד בפני הדגיגונים הקטנים הכבושים בחומץ בן יין המוגשים בכל טאפאס בר ספרדי לצד זיתים ולחם מפתה

הים התיכון מאפשר לחגוג על המנה הזאת, ואני לא מוותר על האנשובים המקומיים, שאותם אני מעדיף גדולים. אפשר לבקש ממוכר הדגים לפלט את האנשובי ואפשר לעשות זאת לבד: חותכים את ראשי הדגים ומעבירים סכין ייעודית וחדה מהזנב ועד הראש – כמה שיותר צמוד לשדרה. שולפים בזהירות את הפילה, הופכים את הדג וחוזרים על הפעולה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים שום עם חומץ וטרגון.

2

מעבירים את הפילטים למגש, בוזקים מלח גס בנדיבות ומניחים מחוץ למקרר 45 דקות.

3

שוטפים את הפילטים ומכניסים לשעה לתערובת השום לכבישה. כשהפילטים מלבינים מעבירים אותם לכלי ומכסים בשמן חמניות. הבוקרונס מוכנים לאכילה, אבל עדיף לתת להם לשבת עוד לילה בשמן.