מתכון

בורי ופתיתים בסיר אחד

אוגוסט 2019
3 דירוגים
פתיתים. צילום: shutterstock
פתיתים. צילום: shutterstock

באמתלה של ‘בל תשחית’ הגינו את המנה הזאת, שהתבססה על רוטב הדגים שנשארו מארוחת שישי

עבור רוב הדתיים שאני מכירה מוצאי שבת זה זמן קשה. ישנת כל השבת ואיכשהו אתה עדיין עייף. זללת כל השבת ואיכשהו הבטן מקרקרת, רוצה עוד. בבדיעבד הסתבר, שלא ממש המצאנו כאן שום דבר — אמא שלי עושה את זה עם כל רוטב שנשאר וקוראת למנה החדשה ‘משורבה’. כך או כך הסיר הזה קיבל מקום של כבוד בבית ואנחנו כבר לא מחכים לשאריות כדי להכין אותו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב על להבה נמוכה, מוסיפים בצל, מכסים את הסיר ומטגנים כ- 15 דקות עד שהבצל מזהיב יפה.

2

מוסיפים עגבנייה ופלפל חריף ומטגנים 10 דקות. מדי פעם מערבבים. מוסיפים פפריקה, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

3

ממליחים ומפלפלים את הדגים, מוסיפים לסיר ומבשלים 2 דקות ללא כיסוי.

4

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים פתיתים, מכסים ומבשלים 12 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה 3-2 דקות נוספות.