מתכון

בורקיטס במילוי גבינה וחצילים

הפער בין המאפים הביתיים לקנויים הוא אדיר. השמרים הופכים את הבצק לגמיש וקל לעבודה והחמאה משדרגת את הטעם

אוגוסט 2021
בורקיטס במילוי גבינה וחצילים של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
בורקיטס במילוי גבינה וחצילים של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

שימו לב: מתחילים את הכנת הבצק לילה מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק לילה קודם

1

מערבלים את החומרים במיקסר עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. מכסים ומניחים במקרר למשך לילה.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מעצבים, ממלאים ואופים

4

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4-3 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית ומקפלים לצורת חצי עיגול. מהדקים את השוליים בעזרת מזלג, מברישים בביצה וזורים שומשום (או קצח). מניחים בתבנית במרווחים

5

אופים כ-20 דקות עד שהמאפים זהובים.

טיפ: אם רוצים להקפיא, מחכים שהמאפים יצטננו לטמפרטורת החדר.