מתכון

בורקס במילוי דלעת

דצמבר 2015
1 דירוגים
בורקס במילוי דלעת. צילום: מיכל רביבו
בורקס במילוי דלעת. צילום: מיכל רביבו

מאפה פריך שקל להכין ונהדר לאירוח

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים דלעת בסיר עם סוכר, מכסים ומתחילים לבשל על אש נמוכה ללא תוספת נוזלים (הדלעת מפרישה נוזלים רבים). מבשלים כשעה עד שעה וחצי תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין, הדלעת מתפרקת ומתקבלת מחית.

2

מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, וניל וקינמון ומערבבים עד שהחמאה נבלעת בתערובת. מקררים, כ-10 דקות, ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר. מניחים בצד.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח משומן לעלה מלבני ודקיק. מורחים על פני השטח בחמאה מומסת, ומחלקים בעזרת סכין למלבנים בגודל 6x8 ס"מ.

5

מזלפים בעזרת כפית או שקית זילוף פס של מחית דלעת על הצלע הרחבה, מגלגלים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה.

6

מורחים את הגלילות בחלמון ואופים בתנור כ-20 דקות או עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.