פוקאצ'ה שמנמנה, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן פוקאצ'ה שמנמנה בטאבון מאת בת חן דיאמנט למתקדמים אפייה מאפים מלוחים מאפה איטלקי אוורירי עם קראנץ' משגע שאפשר להשתמש בה בשלל דרכים למתכון המלא
מאפה כרובית מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר מאפה כרובית של לייזה פאנלים שעה קל אפייה צמחוני מאפה ספונטני וקליל של בצק עלים עם פרחי כרובית וגבינות למתכון המלא
עוגת תפוחים וקוקוס של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג עוגת תפוחים וקוקוס מאת מורן גיל שעה וחצי + שעה צינון קל כשר אפייה הכי פשוטה והכי טעימה - עוגה בחושה של תפוחים, קוקוס, שקדים, וניל וקינמון למתכון המלא
בריוש במילוי תפוחים עם קרמבל שקדים וסירופ דבש של שף קונדיטור טל ממליה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף בריוש במילוי תפוחים עם קרמבל שקדים וסירופ דבש מאת טל ממליה 40 דקות + שעתיים וחצי התפחה קל כשר אפייה בריוש פקאן עם תפוחים בדבש שמתאים לערב החג, ולשאר ימי השנה למתכון המלא
לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה מאת דור ונגר כשעה וחצי + שעתיים התפחה קל כשר לחמניות הכרוב משמר את המרקם הפריך שלו, שמורגש היטב בכל ביס, והגבינה מוסיפה טעמים עזים ומרקם מפנק למתכון המלא
משולשי פילו עם תרד וגבינות. צילום וסטיילינג: לירון אלמוגמשולשי פילו עם תרד וגבינות. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג משולשי פילו עם תרד וגבינות מאת מערכת השולחן כשעה קל כשר אפייה טייק אוף על מאפה הסקנקופיטה היווני המפורסם, שיקצור מחמאות בשולחן החג למתכון המלא
חלת תמרים עם לוז, פלפל שחור ותימין של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן חלת תמרים עם אגוזי לוז ותימין מאת רינת צדוק 30 דקות + התפחה למתקדמים כשר אפייה חלת כוסמין מתקתקה בגרסה חגיגית: משובצת תמרים ועם טופינג אגוזי לוז מתובלים למתכון המלא
חלת תאנים, דבש וגבינת בושה של ארז (צילום: שני בריל) חלה עגולה עם תאנים, דבש ובושה מאת ארז גולקו 40 40 דקות + שעתיים התפחה קל כשר אפייה חלת כתר חגיגית משובצת תאנים בשלות ואפויה עם גבינת בושה למתכון המלא
גאלט תאנים ומרציפן של מאיה דרין (צילום: שני בריל) גאלט תאנים ומרציפן מאת מאיה דרין 30 דקות קל כשר אפייה הגאלט הזה הוא שילוב מושלם בין תאנים קטנות ועגולות בשיאן לטכניקת אפייה בחום גבוה, שמחמיאה גם להן וגם לבצק העלים למתכון המלא
מקלות בייגלה משובצים בתאנים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל מקלות בייגלה משובצים בתאנים מאת מיכל חביביאן 50 דקות + קירור קל כשר אפייה השידוך בין התאנים של הרי ירושלים למאפה האייקוני של העיר הוא פשוט מופלא למתכון המלא
סיגר טופו, פריחת הדרים וריבת שזיפים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר סיגר טופו, פריחת הדרים וריבת שזיפים מאת רינת צדוק 35 דקות + שעה קירור קל כשר טבעוני סיגרים דקיקים ופריכים, ממולאים בקרם מבושם בעדינות בקוקוס ומי זהר למתכון המלא
פוקצ'ה בוראטה עם עגבניות צלויות של דן לב | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב פוקצ'ה בורטה עם עגבניות צלויות מאת דן לב שעה ו־20 דקות קל כשר אפייה פוקצ'ה חמה, עגבניות עסיסיות, חומץ בלסמי מיושן ובוראטה - כדור מוצרלה ממולא בגבינת שמנת נוזלית למתכון המלא
סוכריות פילו עם גבינת עזים ותימין של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב סוכריות פילו עם גבינת עזים ותימין מאת שרית נובק 45 דקות קל כשר צמחוני סוכריות פילו חגיגיות מקושטות בתימין. אפשר להגיש כמנה מלוחה ואפשר להוסיף דבש ולהגיש כקינוח מתוחכם למתכון המלא
חלת פפריקה של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב חלת פפריקה מאת שרית נובק כשעה + שעה וחצי תפיחה למתקדמים כשר אפייה חוץ מהניחוח המשגע שעולה מהחלה, הפפריקה אחראית גם לגוון היפהפה שלה למתכון המלא
פיצה תאנים וריקוטה סלסה של שפים דניאל צור ועומר שדמי | צילום: אנטולי מיכאלו פיצה תאנים וריקוטה סלטה מאת שף דניאל צור ושף עומר שדמי שעתיים קל כשר אפייה שילוב שנולד בהשראת טיול קולינרי לחבל פוליה באיטליה. מתיקות הפרי ומליחות הגבינה מקלילות את הפיצה למתכון המלא
פילו אגוזים של סבתא מרים. מתכון: שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: אנטולי מיכאלו פילו אגוזים של סבתא מרים מאת שף קונדיטורית נועה חיים 40 דקות + קירור למתקדמים כשר קינוחים סבתא מרים הייתה בשלנית טורקייה וגולת הכותרת של הבישול שלה הייתה בצק פילו, אותו לימדה אותי להכין כשהייתי בת 15 למתכון המלא
קרמבל שזיפים של נחמה ריבלין. צילום: דן פרץ קרמבל שזיפים של נחמה ריבלין מאת נחמה ריבלין שעתיים קל כשר אפייה המתכון מתוך התערוכה "נחמה ריבלין: מטבח משלה", שמתקיימת באסיף - המרכז לתרבות אוכל בישראל למתכון המלא
לחם ענבים של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו לחם ענבים מאת שפית אבישג לוי שעתיים וחצי למתקדמים כשר אפייה לחמים אישיים יפהפיים משובצים באשכולות ענבים ועלי גפן למתכון המלא
עוגת פולנטה עם פטיסייר תירס של שף אדר לוטן | צילום: אנטולי מיכאלו עוגת פולנטה עם פטיסייר תירס מאת שף אדר לוטן שעתיים למתקדמים כשר אפייה קינוח עם מרקמים משלימים של פריכות ונימוחות וטעם תירסי עדין ומתוק בקרם פטיסייר למתכון המלא
עוגת שזיפים ושקדים עם פירורי עוגיות עוגת שזיפים ושקדים עם פירורי עוגיות מאת תמי בן דוד שעה וחצי קל צמחוני אפייה אפשר להכין את העוגה הזו עם תפוחים, אגסים, אפרסקים, פירות יער או כל פרי מוצק אחר למתכון המלא
קיש דלעת ערמונים ודלורית של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר) קיש דלעת ערמונים ודלורית מאת נלי קרפנר 40 דקות קל צמחוני קישים הצבע כתום משגע והמרקם עשיר ופריך בזכות גרעיני הדלעת, החמנייה והשומשום למתכון המלא
פיצה לבנה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל פיצה לבנה עם תפוחי אדמה מאת מיכל חביביאן 40 דקות + התפחה קל כשר צמחוני כשהתחלתי לכתוב על תפוחי אדמה, פתאום התחלתי לראות אותם בכל מקום - אפילו על פיצות! למתכון המלא
סמבוסק במילוי גבינות ורוטב פיצה של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב) סמבוסק ללא גלוטן במילוי גבינות ורוטב פיצה מאת תמי בן דוד שעתיים קל כשר ללא גלוטן הבצק כאן גמיש מאוד - תכונה נדירה בקרב מאפים נטולי גלוטן למתכון המלא
סמבוסק גבינות של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר סמבוסק גבינות מאת שף הלל תווקולי כ־ 25 דקות + במקרר קל כשר צמחוני מכינים את הסמבוסק מבצק רבוך משני סוגי קמח, ממלאים בגבינות מתובלות ונענע, מטגנים ומגישים עם דבש מתובל ומטבל איירן איראני למתכון המלא
לחם ברברי ומטבלים של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר לחם ברברי מאת שף הלל תווקולי 40 דקות קל כשר אפייה לחם שטוח אך תפוח יחסית עם קראסט שמזכיר פרעצל למתכון המלא
בורקיטוס גבינות ועלי גפן של רינת צדוק | צילום: נועם פריסמן, סטיילינג: ענת לבל, כלים: דניאלה ארד בורקיטס גבינות ועלי גפן מאת רינת צדוק כשעה קל כשר אפייה מאפה חגיגי וטעים מבצק פריך מקמח כוסמין מלא במילוי עלי גפן וריקוטה למתכון המלא
מקלות בייגלה חציל של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק מקלות בייגלה חציל מאת רינת צדוק כשעתיים קל כשר אפייה לחמניות נהדרות, מעולות לפיקניק וגם לטוסט ביתי עם גאודה טובה למתכון המלא
עוגת סולת כוסמין ופירות צלויים עם סירופ אניס ולואיזה של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק עוגת סולת כוסמין ופירות צלויים עם סירופ אניס ולואיזה מאת רינת צדוק 1 שעה קל כשר אפייה עוגת סולת חלומית, רטובה ועסיסית, שיכורה מסירופ ותבלינים עם פירות עונתיים צלויים מהגריל למתכון המלא
טאטן עגבניות, אנשובי ושום של מיכל מוזס. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע. טאטן עגבניות, אנשובי ושום מאת מיכל מוזס כ-40 דקות קל כשר אפייה את הטאטן המרהיב הזה הכי קל להכין: לא צריך לאפות את העגבניות בנפרד, לא צריך לקלוף לפני האפייה ולא להכין קרמל למתכון המלא
פרצעל גבינה וזעתר של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו פרעצל גבינה וזעתר מאת ליאור משיח שעה ו-40 דקות למתקדמים כשר אפייה מאפה משגע עם פסטו זעתר שהופך כאן לבסיס של מלית עשירה בגבינות למתכון המלא
מאפה שעועית שחורה ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה מאפה שעועית שחורה ופטריות מאת רינת צדוק 1.5 שעות קל כשר טבעוני מאפה פריך ומפתיע המשובץ בחתיכות קטנות של פטריות ושעועית לצד המון עשבים ושמן זית למתכון המלא
פיצה פאי מקמח מלא עם בצל, צימוקים ותימין של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג דלית רוסו. פיצה פאי עם בצל, צימוקים ותימין של אורי שפט מאת שף-בולונז'ר אורי שפט כשעה + התפחה למתקדמים כשר פיצה גרסה מתקתקה ומעט שונה לפיצה פאי, שאי אפשר להפסיק לאכול למתכון המלא
ריבועי גבינה, מנגולד ושטרויזל של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר. ריבועי גבינה, מנגולד ושטרויזל מאת שף-בולונז'ר אורי שפט ורינת צדוק שעה + קירור קל כשר צמחוני אל תיבהלו — זהו אמנם מאפה רב שלבים, אך בעצם קל להכנה למתכון המלא
צ'וקור במלית בשר וחצילים של רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע צ'וקור במלית בשר וחצילים מאת רות אוליבר שעה ו-10 דקות קל כשר אפייה את הצ'וקור מכינים אצלנו בגרסת ענק משפחתית למתכון המלא
לחם כוסמין ופירות יבשים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר לחם כוסמין ופירות יבשים מאת קרן אלה גפן ויעל סלע שעה ורבע קל כשר לחם 5 דירוגים יש בו מתיקות ופריכות, הוא עובד טוב עם גבינות, נקניקים, דגים כבושים וממרחים למתכון המלא
בורקס בטטה וקשקבל במעטה פרמזן פריך של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב בורקס בטטה וקשקבל במעטה פרמזן פריך מאת עדינה זוסמן 3 שעות קל כשר בורקס 3 דירוגים מאפי בצק פילו נהדרים במילוי בטטות צלויות וגבינת קשקבל חריפה למתכון המלא
קובנה ארטישוק וגורגונזולה של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח קובנה ממולאת בארטישוק, גורגונזולה וקשיו מאת ליאור משיח 3 שעות למתקדמים כשר אפייה 6 דירוגים הבצק הרך של הקובנה פוגש את ליאור משיח ומתמלא בתוספות מפתיעות. קובנה מרשימה וטעימה במיוחד - אל תשכחו את הרסק למתכון המלא
בורקס אסלי עם גבינות,ביצים ועגבניות של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין בורקס קשקבל אסלי מאת שלומי פדידה שעה וחצי קל כשר אוכל טורקי 1 דירוגים כל אחד יכול - אופים בורקס קשקבל טורקי שישאיר את האורחים שמוטי לסת למתכון המלא
ספייח תרד. צילום: אנטולי מיכאלו ספייח תרד של "האחים" מאת שף אסף דוקטור ויותם דוקטור 35 דקות קל מאוד כשר מאפים מלוחים 14 דירוגים המתכון הזה הוא שיעור קצר ומדויק באיך להפוך פיתה תמימה למאפה ממכר למתכון המלא
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר פוקאצ'ה ארטישוקים מאת עמית פרבר 10 דקות קל מאוד כשר לחם 3 דירוגים השילוב בין ארטישוק החמצמץ לגבינה בעלת טעם מתקתק-מפולפל הוא פשוט מושלם למתכון המלא
בריוש תפוחים וקרמל. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר בריוש תפוחים וקרמל מאת רות אוליבר לילה התפחה+1:30 שעות למתקדמים כשר אפייה 1 דירוגים מאפה אוורירי עם שפע תפוחי עץ מקורמלים בליבו. ויש גם פטנט למאפים גבוהים במיוחד ללא רינג למתכון המלא
קרקר כוסמין מלא כל טוב. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע קרקר כוסמין מלא כל טוב מאת זהר לוסטיגר-בשן 1 שעות קל כשר מאפים מלוחים 12 דירוגים הקרקר הזה הוא עניין ממכר, אבל היי - יש בו רק דברים טובים: קמח כוסמין מלא והמון גרעינים וזרעים למתכון המלא
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר לחמעג'ון של אמיר קרונברג מאת אמיר קרונברג 1:30 שעות קל כשר אפייה 1 דירוגים הגרסה הלבנטינית לפיצה - עם פיסטוקים, עשבי תיבול ובשר טחון למתכון המלא
קלתית פילו במילוי תרד. צילום: אסנת בן דב קלתית פילו במילוי תרד מאת רות אוליבר 1 שעה קל כשר מתכונים לשבועות בצק הפילו נטש מזמן את המולדת הבלקנית ויצא לשוטט במטבחים זרים. מן "הבצק של הבקלאווה" מכינים כיום ממש הכל למתכון המלא
סמוסה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף סמוסה מאת רות אוליבר קל כשר אפייה 3 דירוגים יש לסמוסה גם גרסה בשרית, אבל הגרסה הכי פופולרית היא דווקא הצמחונית עם חומוס, אפונה ותפוחי אדמה למתכון המלא
בורקס במילוי דלעת. צילום: מיכל רביבו בורקס במילוי דלעת מאת רות אוליבר 2:20 שעות קל כשר מתכונים לראש השנה 1 דירוגים מאפה פריך שקל להכין ונהדר לאירוח למתכון המלא
מאפינס תמרים. צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי מאפינס תמרים מאת שי לי ליפא ואורי מאיר צ'יזיק 30 דקות קל כשר מתכונים לילדים 2 דירוגים מאפינס אווריריים ונימוחים בפה. וגם בונוס – מתכון לשייק בננות ותמרים למתכון המלא
מאפה פילו עם שמן קוקוס ממולא בדלעת ערמונים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע מאפה פילו ממולא בדלעת ערמונים מאת נלי קרפנר 1:15 שעות קל כשר מאפים מלוחים 1 דירוגים מאפה מלוח ופריך מבצק פילו, שנהדר ומרשים לאירוח למתכון המלא
בצק עלים - השיטה הגרמנית. צילום: מיכל רביבו בצק עלים – השיטה הגרמנית מאת הנס ברטלה 4 שעות למתקדמים כשר אפייה 4 דירוגים בדרך כלל קונים אותו מוכן, אבל אין כמו בצק שתכינו בכוחות עצמכם למתכון המלא
סהרונים ממולאים ברחת לוקום. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף סהרונים ממולאים ברחת לוקום מאת רות אוליבר 2:15 שעות קל כשר אפייה מהמתכון הזה מתקבלת כמות גדולה של עינוגים קטנים למתכון המלא
צילום: דן לב. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו סינרול – מאפה בצק עלים בניחוח קינמון מאת מיקי שמו 40 דקות קל כשר מתכונים לסוכות 5 דירוגים אחד המאפים הכי ממכרים, בעיקר אם אתם אוהבים קינמון למתכון המלא
קובנה של "מזללה". עריכה: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה קובנה של מאיר אדוני מאת מאיר אדוני 3 שעות למתקדמים כשר אפייה 3 דירוגים הקובנה הפכה ללהיט בתקופתה מסעדת המזללה. כדי שהבריוש התימני יצליח להתרומם - נותנים לבצק לתפוח כמה פעמים למתכון המלא
חלת פרעצל ממולאת בקשקבל וזעתר. צילום: דניאל לילה חלת פרעצל ממולאת בקשקבל וזעתר מאת מולי יהי 3 שעות למתקדמים כשר לחם 4 דירוגים החלה הכי טעימה שתכינו אי פעם — קראסט מתוק-מעושן כמו של פרעצל וחלק פנימי רך ואוורירי למתכון המלא