מתכון

בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים

5 דירוגים
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

שילוב של פיסטוק וחלווה מופיע לרוב בבקלאווה. כאן עשינו לו טייק אוף עם בצק בורקס וביחד הם קינוח מושלם

לפני שמתחילים, מומלץ לקרוא את כתבת הטיפים להכנת בורקס עם יופקה: איך  מכינים בורקס מושלם? במידה ולא משתמשים בבצק יופקה קנוי, מכינים מתכון לבצק יופקה תוצרת בית 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לריבה

לריבה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את הסילאן והטחינה הגולמית ומורחים את התערובת על הבצק . מפזרים את הפיצוחים ומגלגלים לצורה הרצויה.

2

אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

3

מצננים ומפזרים על הבורקס את שערות החלווה.

הריבה

4

מבשלים את כל המרכיבים על אש קטנה במשך 30־40 דקות. מצננים. מגישים את הריבה לצד הבורקס.