לפני שמתחילים, מומלץ לקרוא את כתבת הטיפים להכנת בורקס עם יופקה: איך מכינים בורקס מושלם? במידה ולא משתמשים בבצק יופקה קנוי, מכינים מתכון לבצק יופקה תוצרת בית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לריבה
אופן ההכנה
1
מערבבים את הסילאן והטחינה הגולמית ומורחים את התערובת על הבצק . מפזרים את הפיצוחים ומגלגלים לצורה הרצויה.
2
אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.
3
מצננים ומפזרים על הבורקס את שערות החלווה.
הריבה
4
מבשלים את כל המרכיבים על אש קטנה במשך 30־40 דקות. מצננים. מגישים את הריבה לצד הבורקס.